Fırlatılan Rus uydusu ortadan kayboldu

Kazakistan'nda bulunan Baykonur Uzay Üssü'nden fırlatılan Rus uydusu yörüngeye oturmadı.

Fırlatılan Rus uydusu ortadan kayboldu
Fırlatılan Rus uydusu ortadan kayboldu
GİRİŞ 16.05.2014 09:57 GÜNCELLEME 16.05.2014 09:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya'nın en gelişmiş haberleşme uydusu kabul edilen Express AM4R, Proton M uzay aracı ile bugün Astana yerel saatiyle 03.42'de Baykonur Uzay Üssü'nden fırlatıldı. Ruskosmos yaptığı açıklamada, uçuşun 545.ci saniyesinde Proton M taşıyıcı roketinin üçüncü aşama motorlarından birinin otomatik kapanma sisteminde meydana gelen bir arıza sonucunda, hedeflenen yörüngeye ulaşmadığı bildirildi.
Uydunun atmosferde yanmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu açıklayan yetkililer, parçalarının ise Altay Bölgesi'ne veya Atlas Okyanusu'na düşmesinin beklendiği bildirildi. EADS Astrium tarafından yapılan Express AM4R uydusu 5.8 ton ağırlığında ve 200 milyon Euro'ya mal oldu.
Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı ise ülkenin Kızılorda, Pavlador, Karaganda ve Doğu eyaletlerinde ekiplerini olası durumlara karşı harekete geçirdi.
Baykonur'dan 2 Haziran 2013'te Proton M ile fırlatılan Glonass uydusu, fırlatıldıktan 17 saniye sonra düşmüştü.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    böyle arızalar çıkabilir.. hiçbir ülke dört dörtlük değildir.bazı rus uydu yetkileleri erbakan hocanın iktidarında ziyarete gelerek adapazarında cinci hocalarla temasa geçmek istemişler.uzayda bazı uydularımız arıza yapabiliyor bunun için cinlerden zamanında nası bilgi alabiliriz diye girişimde bulunmuşlar. sonra bu temasları nası cereyan eti bilmiyorum ama rusların bilinmeyen bir çok uydusu ve silahı olduğu söyleniyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!