Darbe yönetimi sosyal medyayı bitirdi

Tayland'da darbe yapan ordu, darbe karşıtı görüşlerin yayılmasını engellemek amacıyla internet kullanıcıları üzerindeki baskıyı artırıyor.

Darbe yönetimi sosyal medyayı bitirdi
Darbe yönetimi sosyal medyayı bitirdi
GİRİŞ 30.05.2014 14:18 GÜNCELLEME 30.05.2014 14:18

Tayland'da yönetime el koyan ordu, darbe karşıtı görüşlerin yayılmasını engellemek amacıyla internet kullanıcıları üzerindeki baskıyı artırıyor.

Kamu Sağlığı Bakanlığı'nın, "devlet tarafından yayımlanmayan haberlere fazla itibar edilmesinin, ruhsal anlamda olumsuz etkilere yol açabileceği" uyarısında bulunduğu Tayland'da yönetimin başına geçen Ulusal Barış ve Düzen Komisyonu, internet içeriklerini izlemek üzere bir komite kurdu.

Komite, internet servis sağlayıcılarından "uygunsuz içeriği" kendilerine bildirmelerinin isterken, Tayland'da bugün itibariyle, ordunun "uygunsuz" bulduğu 200 kadar Facebook sayfası ve internet sitesine erişim engellendi.

AA muhabirine bilgi veren ve adının gizli tutulmasını isteyen Taylandlı bir akademisyen, sosyal medyanın protestocuları harekete geçirmek için kullanılabileceği endişesiyle ordunun, operasyonlarını sabote edeceğine inandığı içeriğe müdahale ettiğini söyledi.

Ordunun yönetime el koyduğu 22 Mayıs'tan bu yana, hemen her gün, özellikle başkent Bangkok'ta önceden planlanmamış ve nispeten küçük çaplı protesto gösterileri yapıldığını hatırlatan Taylandlı akademisyen, 25 Mayıs'taki gösterinin darbe karşıtı eylemci Sombat Boonngarm-anong'un bir gün önce Facebook sayfası üzerinden yaptığı çağrıyla organize edildiğini hatırlattı.

Ordu da sosyal medyada

Sakıncalı bulduğu internet sitelerini kapatan ordu, diğer yandan sosyal medyada varlık göstermeyi ihmal etmedi.

Ordu, kamuoyuna mesajlarını Facebook ve Twitter aracılığıyla iletirken, tüm engellemelere rağmen darbe karşıtı görüşler de yayılmayı sürdürüyor.

Askeri yönetimin kısıtlamalarıyla baş etmek için darbe karşıtı göstericiler farklı isimlerle Facebook sayfası açma ya da Twitter'ı kullanma yoluna giderken, kimi kullanıcılarsa IP adreslerini başka ülkelere yönlendirerek kimliklerini gizlemeyi tercih ediyor.

Gelecek günlerde, ordunun kendi propagandasına da engel olmak pahasına, sosyal medyayı tamamen kullanıma kapatabileceği yorumları yapılıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor