''Bakü-Moskova ilişkileri stratejik''

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’u kabul etti.

''Bakü-Moskova ilişkileri stratejik''
''Bakü-Moskova ilişkileri stratejik''
GİRİŞ 18.06.2014 18:02 GÜNCELLEME 18.06.2014 18:02

Bakü’de gerçekleşen görüşmede Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in iki ülke ilişkilerinin stratejik özelliğine vurgu yaptığı mesajını iletti. Rusya ve Azerbaycan ekonomik, yatırım ve insani alanlarda ilişkilerin geliştirilmesi için çalışacak.

Azeri meslektaşı Elmar Mammadyarov’la Hazar Denizi’ne komşu ülkeler zirvesi hazırlık süreci, statü sorunu ve Yukarı Karabağ krizi ile ilgili görüşme yaptıkları bilgisini veren Lavrov, BM, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ve Avrupa Konseyi’nde ortak çalışmaları ele aldıklarını kaydetti. 

Rusya ile her alanda işbirliğine hazır olduklarına değinen Aliyev de, ilişkilerin geliştiğini ve farklı alanlarla zenginleştiğini söyledi. Putin’in Bakü’ye gerçekleştirdiği ziyareti hatırlatan Aliyev, 2011’de BM Güvenlik Konseyi üyeliği seçiminde ve Avrupa Konseyi’ndeki çalışmalarda desteği nedeni ile Rusya’ya teşekkür etti.

Azerbaycan temasları ile ilgili basının sorularını cevaplayan Lavrov, Gümrük Birliği ya da Avrasya Ekonomik Birliği’ne üyelik için Bakü’ye resmi bir davetlerinin olmadığını, ancak daha yakın çalışmak isteyen ülkelere her zaman açık olduklarını belirtti. 

Yukarı Karabağ sorununun uluslar arası görüşmeler çerçevesinde sürdürüldüğüne değinen Lavrov, Rusya, Kazakistan ve Belarus’un dahil olduğu Gümrük Birliği ve yeni üyeler konusunun süreçle bağlantılı olmadığını ifade etti. Avrasya entegrasyonunda Yukarı Karabağ’ın engel olmayacağını kaydeden Lavrov, Ermenistan’ın hukuki altyapıyı tamamlaması durumunda birliğe dahil olabileceğini söyledi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı