Afganistan'da bombalı saldırı: 2 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de devlet memurlarını hedef alan bombalı saldırıda iki kişi hayatını kaybetti, beş kişi yaralandı.

Afganistan'da bombalı saldırı: 2 ölü
Afganistan'da bombalı saldırı: 2 ölü
GİRİŞ 15.07.2014 09:56 GÜNCELLEME 15.07.2014 09:56

Kabil Polis Sözcüsü Haşmatullah Stanikzai AA'ya yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde başkent Kabil'in Ahmetşah Baba bölgesinde yol kenarına yerleştirilen bombanın Cumhurbaşkanlığı basın mensuplarını taşıyan aracın geçişi sırasına infilak ettiğini söyledi.

Sözcü, patlamada bir kameraman ve bir muhabirin hayatını kaybettiğini, beş basın mensubunun ağır yaralandığını belirtti.

Olayla ilgili araştırmaların başlatıldığını ifade eden sözcü, saldırının Afganistan'ın düşmanlarının işi olduğunu vurguladı.

Görgü tanığı Kasim Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Benim patlamanın olduğu yerin tam karşısında dükkanım var. Saat 07.00 sularında çok şiddetli bir patlama sesi duydum. Aracın yanına gittiğimde iki kişinin öldüğünü, beş kişinin de çok ağır yaralandığını gördüm. Yaralılar bölgedeki hastaneye götürüldü" diye konuştu.

Saldırıyı üstlenen Taliban'ın Sözcüsü Zabiullah Mücahid, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı basın mensuplarını hedef aldıklarını belirterek üç kişinin öldürüldüğünü, altı kişinin yaralandığını iddia etti.

Bölgedeki yollar trafiğe kapatıldı, olay yerinde sıkı güvenlik önemleri alındı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler