Afganistan'da çatışma: 42 ölü

Afganistan'ın Faryab ilinin Kaysar ilçesinde Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 42 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan'da çatışma: 42 ölü
Afganistan'da çatışma: 42 ölü
GİRİŞ 21.07.2014 12:21 GÜNCELLEME 21.07.2014 12:21

AA muhabirine konuşan Faryab Emniyet Amiri Muhammad Naim Anderabi, yüzlerce militanın, 2 gün önce Kaysar'ın Şakh bölgesine saldırmasının ardından çıkan çatışmanın devam ettiğini belirtti.

Çatışmada, 29 militan, 9 güvenlik görevlisi ve 4 sivil olmak üzere 42 kişinin öldüğünü ifade eden Anderabi, 16 militanla 3 polisin de yaralandığını söyledi.

Anderabi, bölgeye çok sayıda takviye ekip gönderildiğini kaydetti.

209. Şahin Kolordu Komutanlığı sözcülerinden Muhammad Reza da çatışma sonucu bölge sakinlerinin çoğunun evlerini terk ettiğini vurguladı.

Taliban militanlarının Şakh'daki telefon antenlerini de verduğunu dile getiren Reza, bu nedenle köylerle iletişimin de zorlaştığını aktardı.

Emniyet amirinin açıklamalarını reddeden Taliban sözcüsü Kari Yusuf Ahmadi ise bölgenin Taliban kontrolunda olduğunu öne sürerek çatışmada militanların kayıp vermediğini iddia etti.

Taliban militanları yaklaşık 3 ay önce de Kaysar'a düzenlediği saldırı sonucu çok sayıda kayıp vermesinin ardından geri çekilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan TFF için olay iddia: Son derece yadırgadık
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı