Filipinli Müslümanlar, Gazze için dua ediyor

Filipinli Müslümanlar, son günlerde özellikle Gazze'deki masum insanlar için dua ediyor.

Filipinli Müslümanlar, Gazze için dua ediyor
Filipinli Müslümanlar, Gazze için dua ediyor
GİRİŞ 23.07.2014 15:55 GÜNCELLEME 23.07.2014 15:55

Filipinler'de Müslümanlar Ramazan ayının son 10 gününü geceleri mescitlerde buluşarak, ibadetle geçirmeye çalışıyor. 

Filipinli Müslümanlar, Ramazan'ın son günlerinde birlikte iftarlarını açtıktan sonra geceleri de mescitlerde ibadet ederek geçiriyor. Bununla Razaman'ın son 10 gününde olması ihtimali kuvvetli olan Kadir gecesini idrak etmek amaçlanıyor.

Geceleri dualarla geçiren Filipinli Müslümanlar, Gazze'deki kardeşlerini de unutmuyor. Şu an Filistin'e yapılan zulüm karşısında da oradaki kardeşlerine dua ettiklerini belirten Filipinli Müslümanlar, özellikle Ramazan ayında yapılan bu zulmü kınadıklarını söylediler.

Başkent Manila'daki bir caminin görevlilerinden Muhammad Hazqıl, "Ramazanın son günlerine girdiğimiz şu günlerde Allah'a minnettarız. Çok şükür mutluyuz. Bizim sadece hayal kırıklığımız dünyaya neler oluyor. Özellikle Arap ülkelerindeki savaşlar, bilhassa Gazze'de yaşananlar. Bir Müslüman olarak bu durum bize ızdırap veriyor." dedi.

Shalihah Abdulgafur ise "Şu anda dünyadaki Müslümanlar zor zamanlarla karşı karşıya. Çünkü dünyanın diğer tarafında Filistin acı çekiyor. Çocuklar ve yetişkinler fark gözetmeden İsrail tarafından katlediliyor. Bu çok üzücü ve yürek parçalayıcı. Çünkü onlar çaresizler. Onlar İsrail gibi gelişmiş silahlara sahip değiller. Onlar küçük çocukları öldürüyor. Bu durumu internette, tüm sosyal medyada görebiliyoruz. Gerçekten yürek parçalayıcı. Bu dünyadaki her Müslüman onlar için haykırıyor. Diğer Müslümanların acı içerisinde olmasını görmek gerçekten çok yıkıcı ve özellikle bunun Ramazan ayı içerisinde olması." ifadelerini kullandı.

Filipinler'de Arapça eğitim veren okulun sahibi Salimah Saudagar ise Cihan'a yaptığı açıklamada, "Biz çok üzgünüz. Filistinli ve Gazze'deki Müslümanlar için. Allah'ın gazabı İsrail üzerine olsun. Biz gerçekten bilmiyoruz İsrail niçin çocukları öldürüyor. Filipinler'deki Müslümanlara sesleniyorum nerede kalbiniz? Dua edelim Filistin ve Gazze için" dedi.

105 milyon nüfusu olan Filipinler'de 10,5 milyon Müslümanlar yaşıyor. Ramazan vesilesiyle Müslümanlar özellikle başkent Manila'da mescitlerde toplanarak hem iftarlarını açıyor, hem de ibadetlerini yapıyor. Aynı şekilde Müslümanların yoğun yaşadığı Mindanao adasında Müslümanlar camilerde ve İslam kültür merkezlerinde iftar yapıyor, teravih namazlarını kılıyorlar. Ramazanın son günlerinde ise Filipinli Müslümanlar, geceleri camilerde ibadetle geçiriyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!