Afganistan'daki şiddet olaylarında 18 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil, Helmand ve Kandahar kentlerindeki şiddet olaylarında 18 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.

Afganistan'daki şiddet olaylarında 18 ölü
Afganistan'daki şiddet olaylarında 18 ölü
GİRİŞ 26.07.2014 19:41 GÜNCELLEME 26.07.2014 19:41

Helmand kentinde akşam saatlerinde bir motosiklete yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.

Helmand Valiliği Sözcüsü Ömer Zwak, AA'ya yaptığı açıklamada, Marce ilçesinin, Marcekamp bölgesinde, bir motosiklete yerleştirilen bombanın, uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucu, 4 sivilin öldüğünü, 4'ünün de yaralandığını söyledi.

Olaydan Taliban örgütünü sorumlu tutan Zwak, "Bomba motosiklete polisi hedef almak için yerleştirilmişti. Ancak patlama sırasında polis aracı bölgeden geçmişti, patlamada sadece siviller zarar gördü" şeklinde konuştu.

Yaralananların durumunun ağır olduğu bildirilirken suçlamaların merkezindeki Taliban'dan henüz bir açıklama gelmedi.

Kandahar kentinde polis ve Taliban arasındaki çatışmada 13 kişi öldü

Taliban'ın etkin öldüğü Kandahar vilayetinin Registan ilçesinde ise, Taliban ve polis arasında çıkan çatışmada 6 polis ile 7 Taliban militanı yaşamını yitirdi.

Kandahar Polis Sözcüsü Dawahan Minepal yaptığı açıklamada, çatışmanın saatlerce devam ettiğini belirterek, Registan ilçesinde Taliban'a yönelik geniş çaplı bir operasyonun başlatıldığını ve Kandahar Emniyet Müdürünün de bu operasyona katıldığını kaydetti.

Bu arada, başkent Kabil'de bir askeri araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu, bir asker hayatını kaybetti, bir asker de yaralandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...