Putin ve Aliyev Soçi'de görüştü

Vladimir Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karadeniz kıyısındaki Soçi şehrinde Yukarı Karabağ sorununu görüştü.

Putin ve Aliyev Soçi'de görüştü
Putin ve Aliyev Soçi'de görüştü
GİRİŞ 09.08.2014 15:26 GÜNCELLEME 09.08.2014 15:26

Ria Novosti haber ajansına göre, iki lider Rus-Azeri ilişkilerinin giderek güçlendiğini vurguladı. Putin, “İlişkilerimiz iyi bir şekilde gelişiyor. Hükümet düzeyinde temas halindeyiz, ekonomi ve insani ilişkilerimiz artıyor. Daha önce hiç bir zaman bulunmayan diğer alanlardaki ilişkilerimiz de gelişiyor. Bu ikili ilişkilerde sürekli artan güven var. Biz bundan çok mutluyuz.” dedi. 
Putin ayrıca Yukarı Karabağ sorunun çözümünü masaya yatıracaklarını aktardı. 

ALİYEV: RUSYA EN ÖNEMLİ PARTNERLERİMİZDEN BİRİ

Aliyev de ikili ilişkilerde uzun yıllara dayalı olumlu dinamiğin oluştuğuna işaret ederek, “Biz Rusya’yı uluslar arası arenada en önemli partnerlerimizden biri olarak görüyoruz. Potansiyel işbirliğimizin kararlı şekilde artmasından yanayız.” şeklinde konuştu. 
Yukarı Karabağ ile ilgili Azerbaycan Cumhurbaşkanı da çözüm görüşmelerinin uzun sürdüğünü ve dolayısıyla çözülmesi gerektiğini vurguladı.
Azerbaycan basınına göre, yarın Soçi’de Putin, Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan arasında üçlü görüşme yapılacak.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler