Katliamın fotoğrafları caddede sergilendi

Afganistan'da iç ve dış savaşlarda ölenlerin fotoğraflarının sergisi Kabil caddelerinde yapıldı.

Katliamın fotoğrafları caddede sergilendi
Katliamın fotoğrafları caddede sergilendi
GİRİŞ 18.08.2014 14:11 GÜNCELLEME 18.08.2014 14:11

Afganistan’ın bağımsızlığının 95. yıl dönümü münasebetiyle, yıllardır devam eden iç ve dış savaşlarda hayatlarını kaybedenlerin fotoğrafları, başkent Kabil’in Darul Eman caddesinde sergilendi.

Afgan Adalet Arayanlar Derneği tarafından düzenlenen fotoğraf sergisinde, Rus döneminden, iç partilerin savaşlarından ve Taliban’ın cinayetlerini yansıtan binlerce fotoğraf sergiye çıktı. 

Sergilenen savaş kurbanlarının resimleri arasında, çocuk ve kadınların fotoğrafları izleyicilerin dikkatini çekerken, 2010 yılında ABD askerinin kullandığı bombayla yaralanan çocuk, 1999 yılında Taliban’a çalışan kocası tarafından yakılıp öldürülen kadın, NATO askerlerinin cesediyle hatıra fotoğrafı çektirdiği genç ve yüzlerce kayıp insanın resimleri sergilenen fotoğraflardan bazıları.

Afgan Adalet Arayanlar Derneği Başkanı Vida Ahmedi, Cihan Haber Ajansı’na, “Bugün cadde kenarında fotoğraf sergisi düzenledik. Sergilenen fotoğraflar içinde değişik savaş dönemlerini hatırlatan fotoğraflar yer alıyor. Fotoğrafları derneğimizin faaliyetleri sonucu şehitlerin ailelerinde toplayarak bir araya getirdik. Sergimizin hedefi halkımızın ülkemizde olup biten cinayetleri bir kez daha hatırlamalarının yanı sıra bu cinayetlere sebep olanları ulusal ve uluslararası mahkemelerinde yargılanmasıdır." diye konuştu.

Afganistan Kralı Emanullah Han, 95 yıl önce 1919 yılında, İngiltere'den bağımsızlığını elde etmişti. Emanullah Han bağımsızlıktan sonra yaptığı ilk konuşmasında, eğitim ve öğretimin önemini vurgularken, eğitimsiz bir ülkenin asla bağımsız olamayacağını ifade etmişti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu