Pakistan'da 'ordu' iddiaları yalanlandı

Pakistan Başbakanı Şerif, ülkede devam eden siyasi krizin çözümü için ordudan yardım istediği iddialarını reddetti.

Pakistan'da 'ordu' iddiaları yalanlandı
Pakistan'da 'ordu' iddiaları yalanlandı
GİRİŞ 29.08.2014 14:41 GÜNCELLEME 29.08.2014 14:41

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, ülkede devam eden siyasi krizin çözümü için devreye giren ordunun kendi talebi üzerine değil, muhalefet liderlerinin isteği ve hükümetin onayı ile harekete geçtiğini söyledi.

Başkent İslamabad'da bakanlık binaları ve parlamentonun bulunduğu kırmızı bölgede hükümet karşıtı gösteriler devam ederken parlamentoda siyasi krizin tartışıldığı bir oturum düzenlendi.

Oturumda konuşan Başbakan Şerif, medyada yer alan "Navaz Şerif ordudan yardım istedi" iddialarını yalanladı. Şerif, Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı General Rahel Şerif'in kendisinin de onayını alarak hükümet karşıtı gösterilere devam eden Pakistan Halk Hareketi (PAT) ve Pakistan Adalet Hareketi (PTI) liderleri ile görüştüğünü belirtti.

Tarihte nice iktidarların gelip gittiğini, kendisinin de kalıcı olmadığını dile getiren Şerif, "Hiç kimse, halkın seçtiği bir başbakanı gayri meşru yollarla uzaklaştıramaz" dedi.

Meclisteki tüm muhalefet partilerinin sözcülüğünü yapan PAT milletvekili Hurşid Şah, sorunların anayasal çerçeve içinde çözülmesi gerektiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Nisar Ali Han, kara kuvvetleri komutanının aracılığıyla yapılacak müzakerelerin anayasa çerçevesinde yürütüleceğini vurguladı. Parlamento binası önündeki gösterilerde kadın ve çocukları kalkan olarak kullanan PAT ve PTI'yı eleştiren Han, muhalefeti kargaşaya yol açacak hareketlerden kaçınmaya çağırdı.

Başbakan Şerif'in konuşmasının ardından kendisine destek verenlere hitap eden PAT lideri Kadri ise ordunun arabuluculuk yapmasını kendisinin değil hükümetin istediğini ileri sürdü.

Kadri, ''Ordunun arabuluculuk yapmasını ben istemedim. Başbakan yalan söylüyor, yalan söyleyen şahıs başbakanlık koltuğunda oturamaz. Navaz Şerif bugün akşama kadar istifa etmezse kapılarımız müzakereye tamamen kapanacaktır'' dedi.

Başbakan Şerif ile Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı Rahel Şerif, son 4 günde siyasal krizi görüşmek iki kez bir araya gelmişti. PAT lideri Kadri de hükümet ile müzakerelerde ordunun arabuluculuk yapacağını taraftarlarına açıklamıştı. Kadri ve İmran Han, Ravalpindi'deki Genelkurmay karargahına giderek General Şerif ile bir araya gelmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!