Malezya Havayolları: Nerede ölmek istersiniz?

Yılın ilk yarısında iki büyük uçak faciasıyla sarsılan Malezya Havayolu şirketi, düzenlediği yarışmayla yeni bir skandala imza attı.

Malezya Havayolları: Nerede ölmek istersiniz?
Malezya Havayolları: Nerede ölmek istersiniz?
GİRİŞ 03.09.2014 17:12 GÜNCELLEME 03.09.2014 17:12

Şirket, müşterilerine “Nerede ölmek istersiniz?" diye sordu.

Malezya Havayolları, bilet satabilmek için bir yarışma başlattı.

Ancak aralarında katılımcılara nereye gitmek istedikleri gibi soruların da bulunduğu "Ölmeden önce yapmak istediklerinizin listesi" adlı yarışma tepkilerden sonra iptal edildi.

Katılımcılar yapmak istedikleri şeyleri sıralayacak ve en ilginç 12 listenin sahibi, gidiş-dönüş bileti ya da tablet bilgisayar kazanacaktı.

Ancak yarışmanın adı, bir yılda 2 kez uçakları düşen şirketin tepki almasına yol açtı. Tepkilerden sonra şirket, yarışmayı iptal etti.

Malezya Havayolları'na ait MH370 uçağı, 8 Mart'ta içindeki 239 kişiyle Kuala Lumpur-Pekin seferini yaptığı sırada kaybolmuş, bundan dört ay sonra yine havayolu şirketine ait yolcu uçağı, Ukrayna'nın doğusunda Donetsk üzerinde düşmüştü.

Donetsk'te düşen uçağın vurulduğu iddiaları gündeme gelirken, bölgede çatışan taraflardan hiçbiri, 298 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın sorumluluğunu üstlenmemişti.

Kısa süre önce günde yaklaşık 1 milyon dolarlık zarar açıklayan şirket, 20 bin çalışanından 6 binini işten çıkaracağını duyurmuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi