Afganistan'da 70 Taliban militanı öldürüldü

Afganistan'da güvenlik güçlerinin Taliban örgütüne yönelik operasyonlarında 70 militan öldü.

Afganistan'da 70 Taliban militanı öldürüldü
Afganistan'da 70 Taliban militanı öldürüldü
GİRİŞ 16.09.2014 16:53 GÜNCELLEME 16.09.2014 16:53

Afganistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkenin Nangarhar, Herat, Gazne, Zabil, Vardak, Logar, Faryab, Lağman, Uruzgan, Paktiya, Helmand ve Kandahar illerindeki operasyonlarda 67 militan ve 3 Afgan askerinin öldüğü bildirildi.

Operasyonlarda onlarca militanın yaralandığı ve iki militanın gözaltına alındığı belirtilirken, ülkenin değişik bölgelerinde Taliban tarafından yol kenarlarında yerleştirilen 11 bombanın da etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Öte yandan ülkenin kuzeyindeki Sar-ı Pul vilayetinin Emniyet Amiri Sakhidad Haidari, bir grup militanın, Sar-ı Pul'un Belh ve Cevizcan sınırındaki iki ayrı polis karakoluna saldırmasının ardından çıkan çatışmada, 3 militanın yaşamını yitirdiğini söyledi.

Haidari, saatler süren çatışmada 3 militanla 2 polisin yaralandığını kaydetti.

Afgan polisi ile ordusu tarafından gerçekleştirilen ortak operasyonlarda, Kabil'de uzaktan kumandalı 76 milimetrelik top mermisi, Gazene'de militanlara silah taşıyan bir araç, Uruzgan'da 2 roketatar ile çok sayıda silah ve patlayıcının ele geçirildiği kaydedildi.

Bakanlık, Afgan güvenlik güçlerinin Taliban'a en ağır darbeyi, Uruzgan'daki Çaharçinu ilçesi ve çevesinde vurduğunu, operasyonda 40 Taliban üyesinin öldürüldüğünü belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı