Afganistanlılar Pakistan'ı protesto etti

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Pakistan'ı protesto eden bir grup, İslamabad yönetiminden roket atışlarına son vermesini talep etti.

Afganistanlılar Pakistan'ı protesto etti
Afganistanlılar Pakistan'ı protesto etti
GİRİŞ 18.09.2014 12:39 GÜNCELLEME 18.09.2014 12:39

Pakistan'ın Kabil Büyükelçiliği önünde toplanan kalabalık, Taliban örgütüne operasyon düzenleyen Pakistan ordusunun Afganistan'ın sınırdaki Kunar ve Nuristan kentlerine roket saldırılarının durdurulmasını ve Pakistan tarafından iki ülke arasındaki sınırda kazılan hendeğin doldurulması istedi.

Yaklaşık iki saat süren protesto eyleminde göstericiler "Çocuklarımızı öldürmeyin", "Pakistan, ülkemizde barışın sağlanmasına izin ver" gibi sloganlar attı.

Göstericilerden Rafi Tabee, AA'ya yaptığı açıklamada, "İsteklerimiz kabul edilmezse Afganistan'ın diğer kentlerinde de çok daha büyük gösteriler düzenleyeceğiz. Gösterilerle bir sonuca varmazsak kendi imkanlarımızla Kunar ve Nuristan kentine Pakistan'ın roket saldırılarına karşı duracağız" dedi.

Afganistan'ın Kunar kentine Pakistan'ın roket saldırılarının yıllardır devam ettiğini ve bu saldırılarda onlarca kişinin öldüğünü belirten Tabee, iki ülke arasındaki bu sorunun önce diplomasi ile çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Protestoculardan Akahil Nayab ise Pakistan'ın roket saldırılarına karşı Afgan hükümetinin de ayni şekilde karşılık vermesi gerektiğini savundu. Nayab, saldırıları sona erdirmenin tek yolunun askeri tepki vermek olduğunu öne sürdü.

Pakistan, dört yıldır beri Afganistan'ın Kunar ve Nuristan kentlerine her gün onlarca roket ve füze saldırısı düzenliyor. Afgan yetkililerin verdiği bilgiye göre, bu saldırılarda onlarca kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce aile yaşadığı yerleri terk etmek zorunda kaldı.

Pakistan yetkilileri ise Afganistan topraklarına roket atıldığını reddediyor ve Taliban militanlarına karşı kendi toprakları içinde operasyon düzenlediğini belirtiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu