Flaş iddia! Sahte Türk pasaportuyla...

Çin’in Xinjiang eyalet medyasının raporuna göre Çinli militanlar sahte Türk pasaportu alıp IŞİD kamplarında terör eğitimi alıyorlar.

Flaş iddia! Sahte Türk pasaportuyla...
Flaş iddia! Sahte Türk pasaportuyla...
GİRİŞ 23.09.2014 01:31 GÜNCELLEME 23.09.2014 01:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Global Times gazetesine konuşan ve kimliği açıklanmayan bir anti-terörizm çalışanı yaptığı açıklamada “Sadece terör teknikleri eğitimi almıyorlar, ayrıca uluslararası terörist oluşumlarla bağlantılarını genişleterek Çin’deki terör olayları için destek topluyorlar” dedi.

Xinjiang’daki son terör saldırısında 3 patlama yaşanmış 2 kişi ölmüş ve 7 kişi yaralanmıştı.

SAHTE TÜRK PASAPORTUYLA ENDONEZYA'DA EĞİTİM

İddiaya göre militanlar son zamanlarda aldıkları eğitimin uygulaması için IŞİD’e Suriye ve Irak’ta destek vermiş. Ayrıca gazetede bu ay Endonezya’da bu şekilde 4 kişinin yakalandığı belirtildi. Bu 4 kişi Çin’den Kamboçya’ya kaçtı ve ardından Tayland’a geçti. Burada sahte Türk pasaportlarını yaptırıp, yeni pasaportlarıyla da Malezya üzerinden Endonezya’ya geçti.

Çin hükümeti ise Uygur Türklerinin son bir yılda artan bir sayı ile şiddet olaylarına karıştığını ve asıl amaçlarının bağımsız Doğu Türkistan devletini kurmak olduğunu iddia etti.

YORUMLAR 3
  • mevhibe inal 9 yıl önce Şikayet Et
    Dezenformasyon..... Kaos ve istikrarsızlaştırma bütün gücüyle bölgemize çöktü. Bunun planı da 1990 larda Siyonist Çete tarafından hazırlandı. İsrail ve Siyonist Şirketlerin çıkarına Yeni Dünya Düzeni. Şimdi karşılarında kim varsa onu hedef gösteriyorlar...
    Cevapla
  • ömer deniz 9 yıl önce Şikayet Et
    SAHTE Mİ?. Ne sahtesi Türk Devleti kendi eliyle hazırlayıp kendilerine veriyor, hatta onları bölgeye getirmek için uçaklar kaldırıyor.
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    zaman haberden önce haberin kaynağını incelemek ve değerlendirme zamanı. kendimden örnek vereyim yurt dışında sahte made in turkey etiketli tekstil erkek gömleği hediye edildiydi bana bende ülkeme geldiğimde bir büyük tekstil firmasına bakın sizin sektörde neler oluyor diye vermiş idim o gömleği..ne enteresan burda :)) gömlek o kadar şık bir kutu içinde ki eminim100 dolar civarında idi ama içinden çıkan gömlek ne alırsan tezgahlarında5 lira olan %100 polyester giyme şansı olmayan gömlek idi anlayın nasıl kandırır çinli ona karşı olanı bile kendi üretir:))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması