Putin, Çin malı telefon kullanıyor

Çin medyasına göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin malı cep telefonu kullanıyor.

Putin, Çin malı telefon kullanıyor
Putin, Çin malı telefon kullanıyor
GİRİŞ 23.09.2014 13:50 GÜNCELLEME 23.09.2014 13:50

Çin’in devlet hediyeleri arasına Çin yapımı akılı bir telefon da girdi. Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, kısa süre önce Şanghay İşbirliği Örgütü toplantısı için gittiği Tacikistan’da zirveye katılan liderlere resmi olarak Çin malı akıllı cep telefonu hediye etti. Böylelikle akıllı telefonlar, Çin’in temel dört büyük devlet hediyeleri olan ipek, porselen, çay ile ilaç yapımında kullanılan ve eşek derisinden yapılmış kan besleyici geleneksel Çin toniği eklenmiş oldu.

Çin medyasına göre, Cumhurbaşkanı Xi’nin Çin yapımı akıllı cep telefonu Zhongxing’in (ZTE) Grand SII modelini hediye etmesi, Çin’in bilim ve teknoloji alanında geldiği yerini göstermesi açısından çok önemli olduğu ve Çin’in cep telefonu sektörünün uluslararası standartlara ulaştığı vurgulandı.

Haberde, Çin’in son yıllardaki bilim ve teknoloji hamleleriyle artık ‘’dünyanın fabrikası’’ konumundan ‘’akıl üreten ülke’’ konumuna çıktığı da belirtildi.

Öte yandan ZTE şirketi, ürünlerinin dünya pazarlarında artarak satılmaya başladığını açıkladı ve akıllı telefonlarının dünyadaki en güvenli telefonlardan biri olduğunu savundu.

Öyle ki Putin’in de güvenliğinden dolayı 2012 yılından beri ZTE’nin ürettiği ve Rus ve Çin şirketlerinin ortak geliştirdiği MTS Glonass945 modelini kullanmaya başladığı ifade edildi.

Bu yıl Mart ayında Almanya’yı ziyaret eden Çin Cumhurbaşkanı Xi, eşi Peng Liyuan ile gençlerin oynadığı dostluk futbol maçını izlerken, Li, o anın fotoğrafını çantasından çıkardığı ZTE cep telefonuyla çekmişti ve bu durum Çin’de büyük yankı uyandırmıştı.

Bu arada ABD’nin eksi Başkanı Jimmy Carter ve eşine Çin-ABD diplomatik ilişkilerinin kuruluşunun 35. yıl dönü faaliyetleri sırasında Çin’de kendisine bir ZTE telefonu hediye edilmişti

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi