Tayland'da genel seçim 2016'dan sonra

Tayland'daki darbe yönetimi, ülkedeki genel seçimlerin 2016'dan önce yapılamayabileceğini açıkladı.

  Tayland'da genel seçim 2016'dan sonra
Tayland'da genel seçim 2016'dan sonra
GİRİŞ 15.10.2014 19:40 GÜNCELLEME 15.10.2014 19:40

Başbakan Orgeneral Prayut Çan-oça, yerel gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önceden gelecek yıl ekimde yapılması planlanan seçimin, yürüttükleri siyasi yol haritasıyla çelişmemesi için 2016'dan önce gerçekleşmeyebileceğini söyledi.

Yönetim olarak ülkedeki siyasi reformları kapsayan yol haritasının önemine değinen Chan-Ocha, ''Her şey, siyasi yol haritamızın gidişatına bağlı. Önceliğimiz, yol haritamız. Seçimler, yeni anayasanın hazırlanması ve 11 alanda yapılacak reformlardan sonra hayata geçirilmeli'' dedi.

Siyasi yol haritasına göre, ülkede reformların yapılması ve yeni anayasanın hazırlanması için bu ayın başında atanan ve 250 kişiden oluşan Ulusal Reform Konseyi siyasi arenadaki dönüşümü sağlayacak çalışmaları hayata geçirdikten sonra, gelecek yıl temmuza kadar yeni bir anayasanın hazır olması bekleniyor.

Tayland'da ordu, 7 ay süren ve 28 kişinin ölümüne neden olan gösterilerin ardından 22 Mayıs'ta yönetime el koymuştu. Darbe lideri ve Başbakan Orgeneral Prayut Çan-oça, anayasanın kabulünün ardından 2015 Ekim'de ülkede demokratik seçim yapılacağına söz vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!