''Ukrayna krizinin sorumlusu Yanukovic''

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Ukrayna’da yaşanan krizin sorumlusunun devrik lider Viktor Yanukoviç olduğunu iddia etti.

''Ukrayna krizinin sorumlusu Yanukovic''
''Ukrayna krizinin sorumlusu Yanukovic''
GİRİŞ 17.10.2014 15:25 GÜNCELLEME 17.10.2014 15:25

Yanukoviç’i eski dostu olarak tanımlayan Lukaşenko, “Maydan’da yaşananlar ve sonrasında olanlardan kim sorumlu? Benim eski dostum Yanukoviç. Orada yaşananların tek sorumlusu.” eleştirisi getirdi.

Ukrayna’nın doğusunda durum tam bir yıkıma gitmeden şehir ve kasabaların yeniden imarının zorunlu olduğuna değinen Lukaşenko, “Ukrayna’da kriz sadece müzakere edilerek çözülebilir. Burada kazanan olmayacak. Hepimiz diyalogdan yanayız. Ukrayna’da düşmanlıklar sona ermeli.” çağrısı yaptı.

Ukrayna’dan Belarus ve Rusya’ya binlerce göçmenin gittiğini hatırlatan Belarus Cumhurbaşkanı, “Bizim onlara insani bir şekilde sahip çıkmamız gerekiyor. Birilerinin dünyada kalıcı bir kaos çabasında olduğunu biliyoruz. Ülkelerimiz arasında ilişkileri baltalama girişimleri dışarı kaynaklı..” tespitinde bulundu.

Belarus’da bir kısım ulusalcı muhalefetin “Rusya’nın bugün Ukrayna’nın bir parçasını aldığı, yarın da Kazakistan ve Belarus’un bir parçasını alacağı” yönündeki iddialarını kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Lukaşenko, “Bu çok saçma. Ben Belarus’un sıradaki ülke olacağını düşünmüyorum. Böyle bir şey hiçbir zaman olmayacak.” dedi. Lukaşenko, Rusya’nın Smolensk, Bryansk ve Pskov kentlerinin bir zaman Belarus toprağı olduğunu hatırlattı ve kendilerinin bu toprakları isteyecekleri anlamına gelmediğini söyledi.

Başkent Minsk'te açıklamada bulunan Lukaşenko, Rusya’nın Kırım’la birleşme kararını da değerlendirdi. Lukaşenko, “Ukraynalılar neden Kırım için savaşmadı? Neden tek bir kurşun atmadan Rusya’ya teslim etti? Bunun anlamı, siz bu coğrafyayı kendi ülkeniz olarak görmüyorsunuz.” değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı