Kırım Tatarları, Rusya'da teşkilatlanıyor

Rusya’ya bağlanan Kırım’da yaşayan Tatarlar, Rusya Federasyonu genelinde " Kırım" adı altında örgütlenmek için kolları sıvadı.

Kırım Tatarları, Rusya'da teşkilatlanıyor
Kırım Tatarları, Rusya'da teşkilatlanıyor
GİRİŞ 22.10.2014 13:55 GÜNCELLEME 22.10.2014 13:55

Yeni harekatın başına Rusya yanlısı olduğu için Kırım Tatarları Meclisi’nden çıkarılan Remzi İlyasov’un geçeceği ifade edildi. Kırım Parlamentosu Başkan Yardımcısı görevini de yürüten İlyasov yeni teşkilatın tüm Kırım Tatarlarının çıkarlarını temsil edeceğine işaret etti. 

Simferepol'da basın toplantısı düzenleyen İlyasov, bir kaç ay içinde teşkilatı kuracaklarını söyledi. Kırım Parlamentosu Başkan Yardımcısı, “Teşkilatın amacı Kırım Cumhuriyeti ve Rusya federal mercileriyle işbirliği yapmak. Yeni hareket Kırım Tatarlarının sorunlarının etkili, verimli şeklide çözümüne katkı sağlayacak." dedi. 

Kırım hareketinin Meclis’e alternatif olmayacağına dikkat çeken İlyasov, önümüzdeki Aralık ayının ortalarında kurucu kurultay toplantısında bir araya geleceklerini söyledi. Kurultayda 2020 yılına kadar Kırım Tatarlarlarının; kültür, eğitim ve dilinin geliştirilmesiyle ilgili yol haritası belirlenecek. 

İlyasov, “Rusya’nın; Kırım, Sivastopol, Krasnodar, Tataristan, Başkortostan, Rostov, Moskova, Samara, St.Petersburg ve Moskova çevre bölgesinde teşkilatlanmayı düşünüyoruz.” dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!