Rusya'yı sarsan kazada ilginç gelişme

Rusya’nın başkenti Moskova'da düşen uçak kazasıyla ilgili ilginç bir ifade verildi.

GİRİŞ 22.10.2014 16:04 GÜNCELLEME 22.10.2014 16:04

Rusya’nın başkenti Moskova Vnukova-3 Havalimanın’da kalkışı sırasında kar kürüme aracına çarparak düşen, Fransız petrol şirketi Total’in CEO’su Christophe de Margerie ile bilikte 4 kişinin ölümüne neden olan uçak kazası ile ilgili sorgular başladı. 

Kar kürüme aracının sürücüsü Vladimir Martinenkov, Rusya Soruşturma Komisyonu’na verdiği ilk ifadede, yolunu şaşırdığını, kalkış pistinde ışıkları görmediğini, teknik araçla çalıştığı için de uçağın sesini duymadığını söyledi.

Rusya devlet televizyonu Birinci Kanal, Martinenkov’un sorgu sırasındaki açıklamalarını yayınladı. “Yönümü şaşırdım ve uçak kalkış pistine girdiğimi fark etmedim. Uçağın gelişini görmedim ve ses de duymadım. Bölgede ışık da yoktu…” savunmasında bulundu.

Üzerinde havalimanı resmi kıyafetleri ile sorguya alınan 60 yaşındaki kar kürüme aracı sürücüsü Martinenkov, “Yolları şaşırınca, uçak kalkış pistine nasıl girdiğimi anlamadım.” dedi.

Rusya Soruşturma Komisyonu’na göre pilot hatası, kötü hava şartları ve kule çalışanları diğer muhtemel kaza nedenleri arasında yer alıyor.

Uçak kazasını inceleme üzere Fransa’dan uzmanlar da Moskova’ya geldi. Uçağın kara kutusu Fransız ekiple birlikte inceleme için açılacak ve diğer tüm bilgiler ortak komisyonla paylaşılacak.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!