İngiltere son askeri üssünü de devretti

İngiltere'nin, Afganistan'da bulunan son askeri üssünü de Afgan güvenlik güçlerine devretmesiyle bu ülkedeki görevi sona erdi.

İngiltere son askeri üssünü de devretti
İngiltere son askeri üssünü de devretti
GİRİŞ 26.10.2014 18:58 GÜNCELLEME 26.10.2014 19:51
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, İngiliz basınında yer alan açıklamasında, Afganistan'da bazı hataların yapıldığını ancak 2001 yılından bu yana birçok konuda da başarılı olunduğunu belirtti.

Bakan Fallon, İngiliz askerlerinin Afganistan'ın daha istikralı bir geleceğe sahip olması için ellerinden geleni yaptıklarını kaydederek "Taliban tam olarak mağlup edilmedi ancak bugünden itibaren güvenliği sağlamak için tüm sorumluluk Afgan güçlerinde olacaktır" ifadesini kullandı.

Ülkesinin Afganistan'daki kurumların oluşturulması yönündeki desteğinin süreceğini ifade eden Fallon, Afganistan'ın kalkınması için de yardımların devam edeceğini bildirdi.

Bu arada, İngiltere'nin, 2006 yılından bu yana Afganistan'ın Helmand vilayetinde konuşlanan üssünde bugün yapılan törenle Birleşik Krallık bayrağı indirildi.

2001 yılından bu yana Afganistan'da 453 İngiliz askeri hayatını kaybetti. 13 yılda, 140 bin İngiliz askerinin görev yaptığı Afganistan'daki operasyon için Birleşik Krallık 19 milyar sterlin harcadı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Cenk Coşar 9 yıl önce Şikayet Et
    İşid afganistanda. ya da türevi bir örgüt afganistandan da çıkabilir, Maksat karışıklık olsun. Afganistanda ciddi bir savaş bekliyorum.
    Cevapla
  • Yazıcı 9 yıl önce Şikayet Et
    ÇALACAĞI BİR ŞEY KALMAMIŞTIR. Yapacağı bir başka kötülük, çalacağı para eder bir varlık, işleyeceği bir başka siyasi ahlaksızlık kalmamıştır. Şimdi başka bir hesapla bir diğer tarafa yollanmıştır. İngiliz bu !!!
    Cevapla
  • ferhad dag 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah belanızı versin. İnşallah bir gün Afganistan'dan beter olursunuz, orada talibandır, mücahittir, şudur-budur deyip katlettiğiniin 10'larca katı İngiliz memleketinizde bir İstila kuvveti ile geberir ve memleketiniz Afganistan'ı çevirdiğiniz cehennemden beter olursunuz. Krallıkla yönetilip, insanlara demokrasi satan yamyamlar.
    Cevapla
  • Salih Can 9 yıl önce Şikayet Et
    Düsmanlarimizin en acimasizi LAWRENS in torunlari. Arkadaslar Islamin bas düsmani lawrens,in ve hamper,in torunlari,ni cocuklarimiza ögretelim.ÖGRETMEYEN ülkelerin COUKLARI maalesef su an cok aci cekiyorlar,ALLAH islam ülke liderlerine sünni inanc sistemine sahip cikmalarini nasip etsin..AMIN
    Cevapla
  • HASAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Canlı tatbikat. Geri kalmış ülkelerde ordularını canlı tutarak gerçek tatbikatlar yapıldı.silahlar denendi.füzeler akıllı silahlar daha kimbilir hangi deneyler canlı insanlar üzerinde denendi.cahil insanları kavmi asabiyet sebebiyle ayağa kaldır.sonrada kobay olarak kullan,patlat.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!