AB'den Rusya'ya 'Ukrayna' çağrısı

AB, Rusya'dan, Ukrayna'ya asker, savaşçı ve silah göndermeyi durdurmasını ve bu ülke topraklarındaki askeri varlığını geri çekmesini istedi.

AB'den Rusya'ya 'Ukrayna' çağrısı
AB'den Rusya'ya 'Ukrayna' çağrısı
GİRİŞ 10.11.2014 01:30 GÜNCELLEME 10.11.2014 01:31

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, yazılı açıklamasında, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcilerinin Rusya sınırından Ukrayna'ya önemli miktarda ağır silahlar, tanklar ve askerler geçtiği yönündeki son raporlarının çok endişe verici olduğunu belirtti.

Çatışmaların yeniden tırmanmasından mutlaka kaçınılması gerektiğinikaydeden Mogherini, taraflardan Minsk'te imzaladıkları ateşkes protokolüne bağlı kalmalarını talep etti.

Mogherini, "Rusya'ya ordunun, silahların ve savaşçıların topraklarından Ukrayna'ya yeni nakillerini engellemesi, kontrolü altındaki askerler, silahlar ve ekipmanları Ukrayna'dan çekmesi ve ayrılıkçıların Minsk yükümlülüklerini iyi niyetle yerine getirmelerini güvence altına almak için onların üzerindeki etkisini kullanmak dahil bu kapsamdaki tüm sorumluluklarına bağlı kalması çağrısı yapıyorum" ifadesini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!