BM’den Kuzey Kore çağrısı

BM Güvenlik Konseyi, insan hakları ihlalleri nedeniyle Kuzey Kore’nin Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmesi çağrısında bulundu.

BM’den Kuzey Kore çağrısı
BM’den Kuzey Kore çağrısı
GİRİŞ 19.11.2014 12:06 GÜNCELLEME 19.11.2014 12:06

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, insan hakları ihlalleri nedeniyle Kuzey Kore’nin Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmesi çağrısında bulundu.

BM İnsan Hakları Komisyonu, Kuzey Kore’nin insan hakları konusunda suç işlediği yönündeki önergeyi oyladı. Düzenlenen genel kurulda veto hakkı bulunan Çin ve Rusya önerge aleyhinde oy kullandı. 111 ülkenin katıldığı oylamada kabul edilen önergenin geçerli olabilmesi için BM Genel Kurulu tarafından da yeterli oyu alarak kabul edilmesi gerekiyor. BM’nin Şubat ayında yayınladığı raporun ardından önergeyi hazırlayan Michael Kirby, oylamayı insan haklarının savunması konusunda önemli bir aşama olarak tanımladı.

BM tarafından Şubat’ta yayınlanan raporlarda Kuzey Kore’nin insan hakları durumu “sınırı aşan, yoğun ve korkunç” olarak tanımlanmıştı. Raporda Kuzey Korelilerin “tarifsiz zulüm” ile yüzleştikleri belirtilmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!