IŞİD'in Kazakistan'da şoke eden görüntüleri

IŞİD'in yeni yayınladığı video sosyal medyada tartışma konusu oldu. Videoda küçük çocukların elinde silahlar ve eğitim yapıyorlar.

GİRİŞ 23.11.2014 12:00 GÜNCELLEME 23.11.2014 12:14
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Kazakistan'da çekilen videoda IŞİD küçük çocuklara askeri eğitimin yanı sıra Arapça okuma yazma da öğretiyor. 

'İyi Doğru Yarış' adı verilen video IŞİD'in ana medya kolu olan Al Hayat Center tarafından hazırlandı. Kazakça konuşulan videoda Arapça ve İngilizce alt yazı geçtiği görülüyor. 
 
Yüksek kaliteyle çekilen video silahlı Kazak yetişkin militanlarının iki sıra halindeki koşusuyla açılıyor. Herkesin gri kamuflaj üniforması giydiği görülüyor. 
 
Video, "Kazakistan topraklarından yeni kardeşlerimizin bazo fotoğrafları. Onlar haçlı saldırılarına karşı hicret ile nihayi dönüş yapmak için yarıştı. Kendilerini ve çocuklarını hazırlamak için Allah'ı bilerek hazırlanıyorlar."

Kazakistan'da çekilen propaganda videosunda IŞİD'lilerin keskin nişancı saldırı dersleri aldıkları görülüyor.
 
Videonun en şok edici kısmı ise IŞİD'in yetiştirmiş olduğu Kazak çocuklarının, "Yakında İslam ordusuna katılmaya hazır olacaklar" demesidir. 
 
Tamamiyle Batı'yı kafir diyerek kötüleyen bir eğitim ile çocukalar yetiştiriliyor. Batı'yı kınayarak şöyle deniliyor, "Kafirler aklımızı zehirledi".
 
Videoda bir çocuğun AK47s silahının parçalarını birleştirirken ne kadar hızlı olduğunu gösteriyor. 
 
İsmi Abdullah olan Kazak bir çocukla yapılan röportajda çocuk, "Bu kampta eğitim alıyorum. İleride Müslüman olmayanları, kafirleri öldüreceğim. Ben inşaallah bir mücahit olacağım" diyor.
 
Kazakistan Milli Güvenlik Komitesi'ne göre en az 300 Kazak vatandaşı Suriye'ye gidip IŞİD'e katıldı. Komite Başkanı Nurtai Aykayev, IŞİD'e katılan 300 Kazak vatandaşının 150'sinin kadın olduğunu belirtti.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 14
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    bu coğrafyada gördüğünüz bütün örgütler batı menşelidir,zira bu örgütlerin batı çıkarlarına saldırdığını bir gün gördünüzmü?
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    ümetten kastı herhalde kraliçedir.
    Cevapla
  • Muvahhid 9 yıl önce Şikayet Et
    Videoyu izlerken çok duygulandim. Allah yardımcıları olsun. İnşaallah bizede onlara katılmayı nasip eder. Birde haberde diyor ki Kazakistan da çekilen video ne Kazakistan video o islam devletinde çekiliyor. Bukadar haberciliginiz iste.
    Cevapla
  • Kuveyti 9 yıl önce Şikayet Et
    Hep şu finanse edenler kafirler yok israile neden saldırmıyor başlıklı yorumlar artık gına getirdi. Hiç mi islam tarihi okumadınız. peygamber medineye geldiğinde bedir savaşı için oku kılıcı kimden aldı ?? yahudilerden parayla aldı. Peki sonra ne yaptı onları sahabe öğrendi ve kendi silahlarını yaptılar. peki peygamber burnunun dibindeki yahudilerle ne zaman savaştı ??? en az 8 sene sonra. Allah için mantıkla şunla bunla değil delil üzerine kuran hadis üzerine yorum getirin.
    Cevapla
  • Kuveyti 9 yıl önce Şikayet Et
    Ah ah yine haber eksik yahut yanlış verilmiş. kazakistanda değil işide gelmiş olan kazak aileler onlar. sizde en acımasız görünen yerleri haber yapmışsınız. birazcık adil olun her kesiminden bir parça yazı ekleyin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!