Putin'den büyük sürpriz! Ortak ordu kuruyorlar

Rusya, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya Özerk Cumhuriyet ile "İttifak ve Stratejik Ortaklık Anlaşması" imzaladı.

Putin'den büyük sürpriz! Ortak ordu kuruyorlar
Putin'den büyük sürpriz! Ortak ordu kuruyorlar
GİRİŞ 24.11.2014 21:28 GÜNCELLEME 25.11.2014 09:14
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ayrılıkçı Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Raul Hacimba Soçi'de bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki ülke arasında güvenlik, sosyal ve ekonomik alanlarda işbirliğini kapsayan anlaşma imzalandı.

Rusya bu anlaşmayla Abhazya'nın uluslararası ilişkilerini güçlendirecek, uluslararası kuruluşlara üye olabilmesi için faaliyetlerde bulunacak ve özerk cumhuriyeti resmen tanıyan ülke sayısını artırmaya çalışacak. 

RUSYA VE ABHAZYA ORDULARI MODERNİZE EDİLECEK

Anlaşmayı imzalayan taraflardan birine karşı herhangi bir devlet ya da grup tarafından saldırı (silahlı saldırı) olursa diğer taraf bu saldırıyı kendine yapılmış kabul edip, askeri güç dahil, gereken tüm yardımı sağlayacak. 

Rusya ve Abhazya orduları en geç bir yıl içinde "ortak savunma birliği" oluşturacak. Ayrıca Abhazya ordusu en geç 3 yıl içinde tüm masrafları Rusya tarafından karşılanarak modernize edilecek. Abhazya-Gürcistan sınırının korunması için Rusya iki yıl içinde teknik ekipman desteği verecek ve sınırı Rus ve Abhazya birlikleri koruyacak. 

Rusya anlaşma gereği Abhazya'da maaşların yükseltilmesi için finans yardımında bulunacak, ayrıca Abhazların Rus vatandaşlığına geçme prosedürü kolaylaştırılacak.

Moskova yönetimi ile ayrılıkçı Abhazya Özerk Cumhuriyeti arasındaki anlaşmanın süresi 10 yıl olacak ve bu süre 5'er yıllık dönemler halinde uzatılabilecek.

YARDIM İKİ KAT ARTACAK

Putin, imza törenindeki konuşmasında, anlaşmayla Abhazya ekonomisinin geliştirilmesini, güvenlik sorununun çözülmesini ve insanların hayat şartlarının iyileştirmesini amaçlandıklarını söyledi. Anlaşmanın, ikili ilişkilerin gelişmesine önemli katkıda bulunacağını savunan Putin, Rusya'nın Abhazya'ya yapacağı yardımın iki kat artacağını bildirdi. 

Ayrılıkcı Abhazya Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hacimba da ülkesinin zor zamanlar geçirdiğini ifade ederek, anlaşmayla yeni bir döneme girdiklerini dile getirdi. Hacimba, Rusya'nın yardımının kendileri için önemli olduğunu söyledi.

YORUMLAR 4
  • Bora yilmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    onumuzdeki yillar yuksek gerilimli olaylara gebe. Turkiye kendi icinde yolsuzlasmalari talanlari ve din istismarlarini birakip dunya genelinde yerini belli etmeli. Kepce masa degil de bizzat hak sahibi olarak, Usa nin el ulagi degil de bizzat Turkiye Cumhuriyeti olarak...
    Cevapla
  • Yasin 9 yıl önce Şikayet Et
    Amerika karşısında güç olmaması için petrol fiyatını indirdi.Rusya İran maddi kayıplar verdi.Amerika Tek Güç olmak istiyor.Her ne kadar memleketim KIRIM konusunda Rusya haksız olsada bu konuda destek verilmeli.
    Cevapla
  • serkan 9 yıl önce Şikayet Et
    Abhazya ayrılıkçı değil, özgür bir ülkedir. Faşist Gürcü politikacıları hiçbir zaman kendilerine ait olmamış bu ülkenin topraklarında hak iddia edip gerginliği yukarıda tutmakta çok mahirler. Maalesef Türkiye'de sürekli olarak Abhazya'ya sırtını dönüp bu milletin haklı mücadelesini görmezden geliyor. Ancak unutulmamalı ki abazalar tüm baskılara rağmen varlıklarını sürdürmeye kararlıdır ve Türkiye'nin kendilerine yüzünü dönmesini sabırla bekleyeceklerdir.
    Cevapla
  • Altay 9 yıl önce Şikayet Et
    Yeni sovyetler geliyor. Dunyanin 2 kutuba ihtiyaci oldugunu Amerika 1991'den bu yana cok iyi ogretti!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor