Afganistan’da intihar saldırısı: 5 ölü, 34 yaralı

Afganistan’da İngiltere'nin Kabil Büyükelçiği araçlarına düzenlenen intihar saldırısında 5 kişi öldün 34 kişi de yaralandı.

Afganistan’da intihar saldırısı: 5 ölü, 34 yaralı
Afganistan’da intihar saldırısı: 5 ölü, 34 yaralı
GİRİŞ 27.11.2014 11:49 GÜNCELLEME 27.11.2014 11:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İngiltere Kabil Büyükelçiliği saldırının onaylamasının yanı sıra, Afganistan İçişleri Bakanlığı Yardımcısı General Eyüp Salangi Twitter sayfasında, motosikletli bir saldırganın yabancıların aracını hedef aldığını yazdı. Afganistan Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada ise 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve 5’i çocuk toplam 34 kişinin yaralı olarak hastaneye intikal edildiğini açıklarken, yaralı ve ölülerin sivil olduğu kaydedildi. Yakın çevrede sivillere ait en az 7 aracın da saldırıda ağır hasar gördüğü ifade edildi.

Basına yansıyan haberlerde saldırıda bir yabancının de hayatını kaybettiği belirtildi. Ancak İngiltere Büyükelçiliği ölen kişi ve kimliğiyle ilgili henüz bir açıklamada bulunmadı.

Öte yandan, Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahit saldırıyı üstlenirken, saldırıda birçok yabancının öldüğünü iddia etti. Bu saldırı ile beraber başkent Kabil'de son 2 haftada meydana gelen intihar saldırı sayısı 9'a yükselmiş oldu.

YORUMLAR 1
  • Saad 9 yıl önce Şikayet Et
    İntihar mı? Şimdi biri size kuruşun sıksa o esna da biri kendini kurşuna siper etse İNTİHAR mı olur? Wallahi hayır herkes o şahıstan övğüyle bahseder... İslam dinine ve şirlaına siper olmak İntihar mı? Asıl intihar asıl kayıp ziyan buna intihar demek tir !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor