Afganistan’da IRD ofisine intihar saldırısı

Kabil’de bulunan Uluslararası İnsani Yardım (IRD) Ofisi'ne yönelik düzenlenen intihar saldırısında Nepallı bir vatandaş yaralandı.

Afganistan’da IRD ofisine intihar saldırısı
Afganistan’da IRD ofisine intihar saldırısı
GİRİŞ 27.11.2014 23:48 GÜNCELLEME 27.11.2014 23:48

Wazir Akbarkhan bölgesinin 15. Caddesi'nde bulunan IRD ofisine yönelik yerel saat ile 19.00 sıralarında intihar saldırısı düzenlendi. Edinilen bilgiye göre, üç kişi olduğu öğrenilen canlı bombalardan birisi üzerinde bulunan bombayı ofisin girişinde patlattı.

Ardından diğer iki kişi ise bölgede yerleştiği binalardan ateş açarak patlama bölgesindeki askerlerle çatışmaya başladı. Saatler süren çatışma sonucu saldırganlar, güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Çatışmada Nepal vatandaşı olan güvenlik görevlisi yaralandı.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Yardımcısı General Eyüp Salangi, saldırganların yabancıların bulunduğu mekânı hedef aldıklarını ifade ederken, olayda kimseye zarar gelmediğini ve sadece bir Nepallı güvenlik görevlisinin yaralandığını kaydetti.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahit, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımlarla saldırıyı üstlendiği öğrenildi.

Son günlerde başkent olmak üzere ülkenin bir çok vilayetinde ardı ardına intihar saldırıları düzenleniyor ve bu saldırılarda en çok siviller hayatlarını kaybediyor.

Bu sabah başkente düzenlenen intihar saldırısında 6 kişi hayatını kaybederken, 34 kişi yaralanmıştı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?