Afgan Bruce Lee fenomen oldu

Dövüş sanatları ustası Bruce Lee’nin, ‘ikizi’ denebilecek kadar benzeri Afganistan’dan çıktı.

GİRİŞ 13.12.2014 11:19 GÜNCELLEME 13.12.2014 12:05

‘Bruce Hazara’ isimli Facebook sayfasında yayınlanan görüntülerde ters taklalar atarken ve Bruce Lee’nin meşhur pozunu verirken görülen 20 yaşındaki Abbas Alizada, ülkesi Afganistan'da büyük ilgi çekti. 

Alizada’nın video ve fotoğrafları Afganistan'daki internet kullanıcıları arasında defalarca paylaşıldı. Abbas’ın umudu ise bu sayede daha büyük bir üne kavuşmak.

Başkent Kabil’de metruk hâldeki Darul Aman Sarayı’nda haftada iki defa antrenman yapan, Bruce Lee’nin imza hareketinin yanı sıra saç kesimini de taşıyan Alizada "Ülkemde şampiyon, Hollywood’da bir yıldız olmak istiyorum" dedi.

Antrenman yaptığı mekân, Afganistan işgaline yönelik bir tepki olarak, binlerce işgal kurbanının fotoğraflarıyla bezeli.

"Buradaki yıkım beni üzse de aynı zamanda bana ilham veriyor" diyen Abbas, 10 çocuklu fakir bir ailenin mensubu. Anne babasının gücü bir dövüş sporu olan ‘Wushu' okulunun ücretlerini karşılamaya yetmemiş ancak okulun eğitmeni onu kanatları altına almış.

'Afganistan haberleri sadece savaşla alakalı...'

Afganistan yıllardır aşiretler ve etnik kökenler arasındaki gerilimlerden muzdarip. Arkadaşları da Abbas’a, etnik kökenine atıfla, 'Bruce Hazara' dese de o bundan memnun değil. Onun tercihi daha çok 'Afgan Bruce Lee' olarak tanınmak.

Alizada’nın internet aleminde ve Kabil’deki dövüş sanatları turnuvasında kazandığı başarılar, işgal sonrası ülkenin geçirdiği değişimin bir göstergesi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti