Vladimir Putin: Erdoğan sağlam adam

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yıllık basın toplantısında, Cumhurbaşkanı için 'Erdoğan sağlam adam' ifadelerini kullandı.

Vladimir Putin: Erdoğan sağlam adam
Vladimir Putin: Erdoğan sağlam adam
GİRİŞ 18.12.2014 14:12 GÜNCELLEME 18.12.2014 14:12
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Batı ile sorun yaşamaması için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bazı ortak projelerini açıklamamayı teklif ettiğini belirten Putin, “Ama Erdoğan, sağlam bir adam” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın siyasi anlamda Batı'ya karşı gelmediğini belirterek şunları kaydetti:

“Türkiye'ye yaptırımlara katılmaları için baskı yapacaklarına dair şüphem yoktu. Ben oradayken, Erdoğan'a şunu söyledim: 'Belki bazı şeyleri söylememiz gerekiyordur, kazları sinirlendirmeyelim, yoksa yarın buraya uçarlar.' Fakat Erdoğan sağlam bir adam, bunu yapmayabilirdi. Ben ona bazı şeyleri ilan etmeyelim dedim. O düşündü ve hayır, söyleyeceğiz dedi. Bu bizim Türk partnerlerimizin seçimiydi.

Erdoğan saklayacak bir şeyimizin olmadığını söyledi. Biz kimseden bir şey çalmayı planlamıyoruz. Biz kendi ikili ilişkilerimizi geliştiriyoruz. Rusya'nın şu anda dünyada görülen gerginliğe katkısı olduğunu söylediniz. Rusya şu anlamda katkı sağladı, biz her seferinde milli çıkarlarımızı daha sert korumaya çalıştık. Biz siyasi anlamda karşı çıkmıyoruz, kimseye yüklenmiyoruz, biz sadece milli çıkarlarımızı koruyoruz. Batılı partnerlerimizin memnuniyetsizliği gerginliği daha da artıracak eylemlere izin vermediğimiz, bunun yerine çıkarlarımızı korumamızdan kaynaklanıyor."

YORUMLAR 58
  • Hey gidi heey 8 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl geçtiii habetsiiiiz. Dıdıdı tım. O güzeliiim yıllarııım...
    Cevapla
  • potinde saglamış 9 yıl önce Şikayet Et
    bize tepeden bakana biz yüz vermeyız
    Cevapla
  • potinde saglamış 9 yıl önce Şikayet Et
    potinde saglamış amaerdoganı çeyregıkadarı
    Cevapla
  • kursat 9 yıl önce Şikayet Et
    haydi tum turkleri ve aslinda dunyayi davet ediyorum bu 4 ulkeyi desteklemeye dunyayi kurtaran bunlar olacaktir turkije iran rusya cin internette dagitalim bu birligi desteklemeye twitter facebook
    Cevapla
  • kursat 9 yıl önce Şikayet Et
    rusya turkije iran ve cin yeni birlik kursunlar dunyada bunlarin arkasindan gelen ulkeler 65% olacaktir. abd,ab,ingiliz ve israele karsi mecbur kurulmalidir boyle birlik ,eger kurulmassa bu dunya hic duzzelmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak