Taliban'a operasyon: 52 ölü

Afganistan'ın farklı bölgelerinde Taliban'a yönelik düzenlenen operasyonlarda 52 militan öldürüldü.

Taliban'a operasyon: 52 ölü
Taliban'a operasyon: 52 ölü
GİRİŞ 22.12.2014 09:17 GÜNCELLEME 22.12.2014 09:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Afganistan Savunma Bakanlığında yapılan açıklamada, Helmand, Paktika ve Kunar kentlerinde Taliban militanlarına karşı düzenlenen operasyonlarda 28 militanın ölü ele geçirildiği, çatışmalarda 5 Afgan askerin de hayatını kaybettiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı da Kandahar, Uruzgan, Gazne, Paktika ve Paktiya kentlerinde düzenlenen operasyonlarda 24 militanın öldürüldüğünü duyurdu. Söz konusu operasyonların son 24 saatte yapıldığı belirtildi.

Operasyonlarda, çok sayıda silah ve patlayıcının ele geçirildiği açıklandı.

Taliban militanları tarafından ülkenin değişik bölgelerinde yol kenarına yerleştirilen 25 bombanın da güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Afganistan güvenlik güçleri, Pakistan'ın Peşaver kentinde geçen hafta düzenlenen kanlı okul baskınının ardından Taliban'ya yönelik operasyonları artırmıştı.

Afganistan ve Pakistan yönetimleri, Peşaver'de 132'si öğrenci 148 kişinin yaşamını yitirdiği Pakistan Talibanı'nın okul baskının ertesi günü, ortak mücadele kararı almıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • olcay 9 yıl önce Şikayet Et
    afganistan talibanına selam olsun Afgan halkkıki 35 yıldır haçlı seferlerine karşı durmaktadır... şimdi kirli koalisyonlarla kötüleme dahada arttı üzerlerine... Allah hakkın yanında dır.. Araştırmadan herk okuduğuna kanan insanlar topluluğu tabiki yönlendirmeyle hareket edecektir..
    Cevapla
  • olcay 9 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan talibanı dahi peşavardeki olayı kınadığı halde Medya aracılığı ile Taliban adı altında pakistan talibanının yaptığı hatalardan dolayı diğer bütün gruplara iftira atılmak isteniyor.. yazıklar olsun... Afgan talibanı ile pakistan talibanı çok yönden birbirine benzemez afgan talibanı hanefi maturidi ve eşaridir pakistan talibanı ise tekfir yönünden son yıllarda işide benzemiştir alimlerin nasihatını dinlememektedir...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...