Pakistan'dan Afganistan'a iade talebi

Pakistan, Afgan hükümetinden Afganistan'da yakalanan Peşaver saldırısı zanlılarının iade edilmesini istedi.

Pakistan'dan Afganistan'a iade talebi
Pakistan'dan Afganistan'a iade talebi
GİRİŞ 19.01.2015 15:59 GÜNCELLEME 19.01.2015 15:59

Pakistan Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Haybar Pakhtun Huvah eyaletinin başkenti Peşaver'deki Kolordu Komutanı Korgeneral Hidayatur Rahman'ın Afganistan'ı ziyaret ettiği bildirildi.

General Rahman'ın temasları kapsamında Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü (ISAF) ve Afgan yetkilileriyle bir araya geldiği, toplantılarda sınır güvenliğini geliştirme ve koordinasyonu artırma gibi konularda anlaşmaya varıldığı ifade edildi.

Afgan yetkililerinden, aralık ayında Pakistan'ın Peşaver kentindeki okul baskınından sorumlu olduğu belirtilen ve geçen günlerde Afganistan'da yakalanan beş kişinin iadesinin talep edildiği öğrenildi.

İsminin gizli kalmasını isteyen İçişleri Bakanlığı yetkilisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Afgan yetkilileri bize okul saldırısının arkasında olan beş kişinin gözaltına alındığını belirtmişti. Biz de onların iade edilmesini rica ettik. Ancak Afgan yetkilileri soruşturma yapıldığını söyledi" dedi.

Pakistan Talibanı militanları, 16 Aralık'ta Peşaver'de çoğunlukla asker çocuklarının gittiği bir okula baskın düzenlemiş, 134'ü öğrenci 150 kişiyi öldürmüştü. Pakistan Genelkurmay Başkanı General Rahil Şerif, saldırının hemen ardından Afganistan'a gitmiş, burada üst düzey yetkililerle okul baskını hakkına istihbarat paylaşımında bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek