Ülkede milli yas ilan edildi

Filipinler'de silahlı örgütlerle çıkan çatışmada ölen 44 polis için milli yas ilan edildi.

Ülkede milli yas ilan edildi
Ülkede milli yas ilan edildi
GİRİŞ 30.01.2015 15:16 GÜNCELLEME 30.01.2015 15:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Filipinler'in güneyinde geçen hafta sonu güvenlik güçleriyle silahlı örgütler arasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden polis memurları için ülkede bir günlük milli yas ilan edildi ve kamu kuruluşlarında bayraklar yarıya indirildi.

Yerel medyada çıkan haberlere göre, önce 50 polis memurunun öldüğü belirtilen daha sonra 44'e düşürülen özel harekat polis memurlarının cenazeleri askeri kargo uçaklarıyla Mindanao'dan başkent Manila'ya getirildi.

Eşi pazar günü Mindanao bölgesindeki askeri operasyonda ölen Erica Pabalinas, Devlet Başkanı Benigno Aquino'ya gönderdiği mesajda, "Adaletin gelmesi için sizin yardımınıza ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Aquino'nun ise ölen polis memurlarının dün uçaklarla Manila'daki havaalanına getirilmesindeki törene katılmadığı için eleştirilere maruz kaldığı bildirildi. Devlet Başkanı Aquino'nun bir araba fabrikasının açılış törenine katıldığı belirtildi.

Polis memurları için bugün Devlet Başkanı Aquino'nun katılımıyla gerçekleştirilen cenaze töreninde mumlar yakıldı ve dualar okundu. Yaşanan ölümlerin çok büyük kayıplar olduğunu dile getiren Aquino, "Hayatını kaybeden polislere saygımız büyük" ifadelerini kullandı.

Mindanao Adası'nda Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MİKC) idaresindeki Maguindanao bölgesinde iki terör zanlısının yakalanması için düzenlenen operasyonun ardından çıkan çatışmada 44 polis memuru hayatını kaybetmişti.

Olaydan sonra bölgede barışa yönelik adımların askıya alındığı ve "Bangsamoro Temel Yasası" konusundaki görüşmelerin durdurulduğu belirtilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Muhalif 9 yıl önce Şikayet Et
    Siz de mi müslümanlara terörist demeye başladınız. Moro müslümanları terörist mi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt