Kabil'de patlama: 1 Türk askeri şehit oldu

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araçlı intihar saldırısında, 1 astsubayımız şehit oldu 1 Türk vatandaşı da yaralandı.

GİRİŞ 26.02.2015 07:49 GÜNCELLEME 26.02.2015 10:21
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında, 1 askerimiz hayatını kaybetti, 1 Türk vatandaşı da yaralandı. 

TÜRK ARACINA ÇARPARAK PATLADI

Afgan İçişleri'nden yapılan açıklamada patlamanın İran Büyükelçiliği önünde saldırganların kullandığı bomba yüklü aracın Türk askerlerin bulunduğu araca çarpması sonucu gerçekleştiği belirtildi. Şehit olan Astsubay'ın aracı kullandığı kaydedildi. Büyükelçinin durumunun ise iyi olduğu aktarıldı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA: TSK PERSONELİ ŞEHİT OLDU

Genelkurmay Başkanlığı'ndan, Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığından, NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'a tahsisli koruma timinin aracına Kabil'de, Türkiye saati ile 05.45 sularında bomba yüklü araçla saldırıda bulunulduğunu, bir TSK personelinin şehit olduğu, bir personelin de yaralandığı bildirildi.

Bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırının Türk konvoyunu hedef aldığını Afganistan İçişleri Bakanı yardımcısı General Ayoub Salanghi açıkladı. Salanghi, patlamada aracın sürücüsünün yaşamını yitirdiği bilgisini verdi.

Kabil'deki intihar saldırısı Türk, Alman ve İran Büyükelçilikleri'ne oldukça yakın bir noktada gerçekleştirildi. Saldırıyı Taliban üstlendi.


(AA)

YORUMLAR 28
  • Kara Kaplan 9 yıl önce Şikayet Et
    Türk askerleri Afganistan'dan çekilmelidir.
    Cevapla
  • ak gençlik 9 yıl önce Şikayet Et
    başbakan 2 yıl önce asker sayımızı artıracaz diyordu aç bak
    Cevapla
  • dogru söz 9 yıl önce Şikayet Et
    bukadar yabanci askerlerin senelerce afkanistanda neisivar müslümanligi biyana burakalim, örneyin kürtler yabanci gücler kobanide kabuledermi hayata etmez aynisi !!!!!
    Cevapla
  • Burak 9 yıl önce Şikayet Et
    Nato ile müslümanları işgal edersen şimdiye kadar yapmadıklarına şaşmamalı. Abd ve ingilizlerden binlercesini öldürdüler. Türkiyenin ne farkı var ki bu işgalcilerden.
    Cevapla
  • Burak 9 yıl önce Şikayet Et
    Kafan basmıyormnıyorsa sorun bende değil!! Taliban tüm nato ülkelerini işgalci kabul ediyor.Türkiye de nato ülkesiyse vurması normal diyorum. Eğer müslümansak ne işimiz var nota ile müslümanları vurmaykta ve müslüman ülkeyi işgal etmekte. Bir noktada hak ediyoruz diyorum.Umarım anlatabilmiş kürşat efendi!
    Cevapla
  • Kürşad Yıldırım 9 yıl önce Şikayet Et
    Yorumun her cümlesi ayrı bir saçmalık olmuş. bravo
    Cevapla
  • pişkin irade 9 yıl önce Şikayet Et
    paralel yapmıştır,
    Cevapla
  • Toprak 9 yıl önce Şikayet Et
    Kardesim büyük devletlerin orada büyük elciligi yok. Bizim neden var orada askerimiz. Bırakmıssınız tek basına adamları orada.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi