239 kişiye mezar olan uçağın sırrı çözüldü

Geçtiğimiz yıl 239 yolcusuyla kayıplara karışan Malezya Hava Yolları uçağının gizemi çözüldü.

239 kişiye mezar olan uçağın sırrı çözüldü
239 kişiye mezar olan uçağın sırrı çözüldü
GİRİŞ 03.03.2015 17:16 GÜNCELLEME 03.03.2015 20:10
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Malezya Hava Yolları'na ait "MH370" sefer sayılı uçak 239 yolcu ve mürettebatla birlikte bir yıl önce radardan kaybolmuş, izine bir daha rastlanmamıştı. Önümüzdeki pazar günü kazanın yıldönümü. Yıldönümüne 5 gün kala İngiliz pilot Simon Hardy, uçağın sır gibi ortadan kaybolmasının nedenini bulduğunu iddia etti.

İngiltere'ye ait büyük bir havayolu şirketinde pilot olarak görev yapan Simon Hardy'ye göre, Malezya Hava Yolları uçağını pilot Zahari Ahmed Şah kasıtlı olarak düşürdü.

İngiliz Sunday Times gazetesinin haberine göre, İngiliz pilot Simon Hardy 239 yolcu ve mürettebatla radarda kaybolan ve bir daha izine rastlanmayan "MH370" sefer sayılı uçağın, uçuş verilerini 6 ay boyunca kendi geliştirdiği matematiksel bir teknikle inceledi.

Simon Hardy'nin iddiasına göre, Malezya Hava Yolları uçağı pilotu Zahari Ahmed Şah tarafından kasıtlı olarak düşürüldü. İngiliz pilot Hardy, sır uçağın şimdiye kadar izine rastlanmamasının ise, yanlış yerde aranmasına bağladı.

İngiliz pilot Simon Hardy'ye göre, pilot Zahari Ahmed Şah doğup büyüdüğü ada olan Penang'ın üzerinde seyir halindeyken uçağı düşürdü.

Boeing 777 tipi uçağın radardan kaybolmasının nedenini düşmeden önce tam 8 defa Malezya ile Tayland arasında mekik dokumaya bağlayan Simon Hardy, "Böyle bir duruma daha önce hiç şahit olmamıştım. Ama kontrol kulelerinin afallaması için çok iyi bir metod" dedi.

Uçağın Malezya ve Tayland arasında 8 defa mekik dokuduktan sonra son uçuşunu kesin bir U dönüşle Penang Adası üzerinden yaptığını belirten İngiliz pilot Hardy, sonrasında "MH370" sefer sayılı uçağın okyanusa düştüğünü söyledi.

Pilot Simon Hardy bu teorisini güçlendirmek için Zahari Ahmed Şah'ın özel yaşamına da bakıyor. 33 yıl aktif pilotluk yapan Zahari Ahmed Şah, 18 bin 365 saat uçuş yaptı.

Bu kadar deneyimli bir pilotun hata yaparak uçağı düşürmesine şans tanınmıyor. Zahari Ahmet Şah 18 bin saatten fazla uçuş yapmasına rağmen evine bir uçuş kabini kurmuş ve boş zamanlarında burada pratik yapmış.

Hardy'nin bu teorisini destekleyenler arasında İngiltere'nin en önemli uçuş güvenliği uzmanlarından David Learmount da bulunuyor. Learmount, uçağı aramaya devam eden Avustralyalı uzmanların bu teoriyi "akılcı" bularak Simon Hardy ile bağlantıya geçtiğini söyledi.

YORUMLAR 16
  • Ihsan Turkmen 9 yıl önce Şikayet Et
    Saçma sapan bir iddiaya siz de alet olmuşsunuz. Aferim size, yılın gazeteceilik ödülünü kazandınız.
    Cevapla
  • hulya 9 yıl önce Şikayet Et
    bu malezya uçağı 239 kişiyi bir de türk gençlerini yaktı. kpss sorusuydu malum :)
    Cevapla
  • M.Fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    Uçak ingiliz malı herhalde. Mekanik hatayı mı gizliyorlar?
    Cevapla
  • Ertugrul 9 yıl önce Şikayet Et
    Zamani geldiginde Her birimiz ögrenecegiz ucagin nicin düstügünü veya düsürüldügünü Allahin adaletli mahkemesinekadar sabredelim fazlabirsey kalmadi mahserde istediklerinizin her birini ögrenecegiz hep beraber insaallah
    Cevapla
  • Ömer 9 yıl önce Şikayet Et
    Orada isteyen, istediğinin mahkemesine iştirak edebiliyo mu ? :p
    Cevapla
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    Rothschild ile ilgili olan teori bundan daha akla yatkın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço