Rusya'dan korktu askerliği zorunlu yaptı

Litvanya'da askerliğin yeniden zorunlu hale getirilme gerekçesini Cumhurbaşkanı Grybauskaite açıkladı: Rusya saldırırsa NATO 3 günde gelir!

Rusya'dan korktu askerliği zorunlu yaptı
Rusya'dan korktu askerliği zorunlu yaptı
GİRİŞ 05.03.2015 14:15 GÜNCELLEME 05.03.2015 14:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Devlet Savunma Konseyi'nin konuya ilişkin önerdiği değişikliğin kabul edilmesiyke, ülkede zorunlu askerlik ağustos ayında başlayacak.

Kararın gerekçesi ise Rusya! Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, Rusya gibi tehlikeli bir ülkeyle baş başa kalınması nedeniyle zorunlu askerliği geri getirme kararı aldıklarını belirterek, "Saldırıya uğrarsak NATO gelene kadar en az 3 gün kendimizi savunmak zorundayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Grybauskaite, Rusya'nın nasıl davranacağını bilmediklerini ve Rus ordusun son dönemde Kaliningrad bölgesindeki aktivitesinin sivil vatandaşlar için tehlike arz ettiğini kaydetti.

Grybauskaite, "NATO prosedürlerinden haberdarız. Hızlı reaksiyon kuvveti en iyi halde 72 saate harekete başlayabilir. Baltık ülkeleri oldukça küçük. Saldırıya uğrarsak NATO güçleri gelene kadar en az 3 gün için kendimizi savunmak zorundayız" dedi.

"KENDİ ÜLKEMİZİ KORUYAMAZSAK..."

Grybauskaite, zorunlu askerliğin tekrar gündeme gelmesinin, Litvanya'nın kendini koruması anlamına geldiğini söyleyerek şunları kaydetti:

"Biz cephe hattındayız. Bize karşı propaganda ve siber saldırı uygulanıyor. Biz saldırıya uğramış durumdayız. O yüzden Litvanyalılar kendi vatanını savunmak zorunda. Eğer kendimiz ülkemizi korumazsak hangi yüzle Almanya veya Danimarka'dan yardım bekleriz." 

HER YIL 3 BİN 500 KİŞİ ASKERE

Litvanya'da 19-26 yaş arası gençleri etkileyecek zorunlu askerlik uygulaması ile her yıl 3 bin 500 kişinin askere çağrılacağı tahmin ediliyor. 

Askerlik hizmeti, daha önce olduğu gibi öğrenciler, çocuklu olan ancak eşiyle yaşamayan ebeveynler ve sağlık nedenleriyle hizmet için uygun olmayan kişiler için zorunlu olmayacak. Askerlik süresi 9 ay olacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    rusya sizi 3 saat te mat eder.rahat olun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi