İran'dan ABD'ye salvolar

İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan ABD'nin açıklamalarına sert tepki gösterdi.

İran'dan ABD'ye salvolar
İran'dan ABD'ye salvolar
GİRİŞ 02.04.2015 11:57 GÜNCELLEME 02.04.2015 11:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanamaması durumunda askeri seçeneklerin masada kalmaya devam edeceği yönündeki açıklamalarını, "İçi boş ve değersiz sözler" şeklinde nitelendirdi.

"SAHTE ATMOSFER PEŞİNDELER"

Savunma Bakanlığı'ndan Carter'ın sözlerine cevaben yapılan yazılı açıklamada Dehkan, "ABD'li makamlar tarafından sürekli dile getirilen bu tür boş açıklamalar, pasif ve değersizdir. Nükleer müzakerelerde hassas ve karmaşık bir aşamaya gelindiği bu noktada ABD makamları tarafından yapılan bu tür açıklamalarla, müzakerelerin mantığını etki altında almak için sahte atmosfer oluşturmak hedefleniyor" ifadesini kullandı.

"İran'ın kendisine yöneltilen asılsız suçlamaları ortadan kaldırmak için nükleer müzakerelerde iradesini gösterdiğini" ifade eden Dehkan, "Elbette bu tür açıklamaların nükleer konusundaki makul, rasyonel ve adil tutumumuza hiçbir etkisi olamaz" sözleriyle tepki gösterdi.

"İRAN HER TÜRLÜ TEHDİDE CEVAP VERECEKTİR"

Dehkan, "İran, her türlü düşmanca tehditle mücadele etmeye hazırdır ve bu tür tehditlere asıl cevabı hareket meydanında verecektir" uyarısında bulundu.

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri de, Carter'ın açıklamalarını, "Amerikalıların masadaki askeri seçeneğini çok uzun zaman önce bayatladı. Askeri seçeneğin sadece kendi ellerinde olduğunu sanan ABD'li bazı makamlar büyük bir yanılgı içerisindeler" sözleriyle eleştirdi.

ABD Savunma Bakanı Carter, NBC TV'ye verdiği röportajda İran ile 5+1 ülkeleri arasında devam eden nükleer müakerelerden anlaşma çıkmazsa askeri seçeneğin masada kalmaya devam edeceğini söylemişti.

YORUMLAR 3
  • sonu hayirola 8 yıl önce Şikayet Et
    yau irani irakmi sandilar afkanistanmi sandilar herkusun etiyiyilz bir atasözüvar .
    Cevapla
  • berke 8 yıl önce Şikayet Et
    1-seçenek sadece sene has bir şey olmasa gerek 2- o kapalı kutunun gücünü sen her kesten daha iyi bilmektesin yoksa bu kadar beklemene gerek kalmazdı 3-dünyadaki bütün üslerin artı şeytan zaden onun güdümünde ve 20 dakikalik bir süre içinde ne olacağını gayet iyi anlamışsın onun için ne isterse vereceksin çünkü senin alma dönemin bitti artık sebebi de sömürü altındaki toplumların uyanışı. not:gücün yeterse kimsenin gözünün yaşına bakmazsın ey büyük şeytan.
    Cevapla
  • yiğit 8 yıl önce Şikayet Et
    allahınıza gurban.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!