Pakistan BMGK'nın kararını uygulayacak

Pakistan, BMGK'nın Yemen'de Husilere silah ambargosu kararını uygulayacak.

Pakistan BMGK'nın kararını uygulayacak
Pakistan BMGK'nın kararını uygulayacak
GİRİŞ 17.04.2015 16:23 GÜNCELLEME 17.04.2015 16:23

Pakistan, Yemen'de Husiler ile eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarına silah satışını yasaklayan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararına uyacağını bildirdi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Pakistan'ın 14 Nisan'da BMGK tarafından Yemen hakkında kabul edilen tasarıyı uygulamaya koymak için uluslararası sorumluluğu gereğince tüm adımları atacağı belirtildi.

AA muhabirine konuşan bir hükümet yetkilisi de Yemen sularında bulunan Pakistan Deniz Kuvvetleri'ne ait iki geminin BMGK kararını uygulamada etkin rol oynayacağını söyledi.

Yemen'de Husilere karşı hava harekatını yürüten koalisyon ülkelerince hazırlanan ve Ürdün tarafından BMGK'ya sunulan karar tasarısı 14 Nisan'da kabul edilmişti.

Tasarıda, Husilerden koşulsuz olarak şiddeti bırakmaları, ele geçirdikleri bölgelerden çekilmeleri, el koydukları askeri malzemeleri iade etmeleri, siyasi tutukluları ve çocuk askerleri hemen salıvermeleri istenmiş, eski Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in oğlu Ahmed Ali Salih ile Husi liderlerinden Abdulmelik el-Husi'ye doğrudan ya da dolaylı silah temini, satışı ve transferi yasaklanmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar