Afganistan'daki saldırıyı DAEŞ üstlendi

Afganistan'ın Nangarhar kentinde bu sabah düzenlenen ve 33 kişinin yaşamını yitirdiği intihar saldırasını terör örgütü DAEŞ üstlendi.

Afganistan'daki saldırıyı DAEŞ üstlendi
Afganistan'daki saldırıyı DAEŞ üstlendi
GİRİŞ 18.04.2015 12:52 GÜNCELLEME 18.04.2015 12:52

Kendisini bölgede DAEŞ'in sözcüsü olarak tanıtan Şahedullah Şahed, sosyal medyada yaptığı açıklamada, saldırının bir DAEŞ üyesi tarafından yapıldığını, olayda çok sayıda devlet görevlisinin öldüğünü iddia etti.

Devlet görevlilerin maaşlarını aldığı özel bir bankanın şubesinin önünde düzenlenen intihar saldırısında 75 devlet görevlisinin öldüğünü ileri süren Şahed, olayda yüz kişinin de yaralandığını belirtti.

Ülkede bu tür saldırılarla anılan Taliban, daha önce yaptığı açıklamada saldırıyı kınamış ve sorumluluğu üstlenmemişti.

Bu arada, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, intihar saldırısını "insanlık dışı" şeklinde niteleyerek kınadı. Afganistan'da Kararlı Destek misyonu kapsamında görev yapan yabancı güçler de yazılı açıklamayla saldırıyı kınayarak, yaralılar için acil şifa diledi.

Nangahar Sağlık Şubesi Müdürü Nacibullah Kamaval, bugün AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nangarhar'ın merkezi Celalabad'da bomba yüklü bir motosikletle sabah saatlerinde düzenlenen saldırıdan sonra 33 cesedin bölgedeki hastanelere götürüldüğünü açıklamış, patlamada bir kısmı ağır şekilde yaklaşık 100 kişinin yaralandığını söylemişti.

Ayrıca, intihar saldırısının meydana geldiği Nangarhar kentinin Behsod ilçesinde bir polis aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu bir polisin hayatını kaybettiği, iki polisin yaralandığı bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?