Rusya lideri Putin 'soykırım' dedi

Gözlerin "24 Nisan için ne diyecekler?" diye ülkelere çevrildiği günlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin "soykırım" ifadesini kullandı.

Rusya lideri Putin 'soykırım' dedi
Rusya lideri Putin 'soykırım' dedi
GİRİŞ 23.04.2015 08:55 GÜNCELLEME 23.04.2015 09:28
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Ermenistan’da 24 Nisan’da yapılacak sözde soykırımın 100’üncü yıl törenlerine gitmeye hazırlanan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'soykırım' ifadesini kullandı. Putin etnik kaynaklı toplu katliamların haklı gerekçeleri olamayacağını söyledi. Putin’in 1915 Olayları'nın 100'üncü yıldönümü ile ilgili 24 Nisan'da Ermenistan'ın başkenti Erivan’da düzenlenecek etkinliğe katılacağı açıklanmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Moskova’da düzenlenen 'Soykırımların olmadığı bir dünya' adlı programa gönderdiği mesaj, Kremlin internet sayfasında yayınlandı. 

 O İFADEYİ CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANDI

Rusya Devlet Başkanı Putin mesajında, “24 Nisan 1915 insanlık tarihinin en korkunç ve dramatik olaylarından ve Ermeni halkının soykırımı ile ilgili kederli bir tarih” ifadelerini kullandı. 

RUSYA KENDİ SORUNU OLARAK GÖRDÜ

Rusya’nın bu trajediyi kendi acısı ve sorunu olarak gördüğünü belirten Putin, 100 yıl sonra söz konusu trajedinin kurbanları önünde başlarını eğdiklerini kaydetti. 

Rusya’nın objektif ve tutarlı olmaya devam edeceğini vurgulayan Rus lider, “Etnik kimliklere göre toplu katliamın haklı gerekçesi olamaz. Uluslararası toplum, bu tür vahşetlerin hiçbir zaman ve hiçbir yerde tekrarlanmaması için her şeyi yapmakla yükümlü” uyarısında bulundu.

DIŞİŞLERİ BAKANI "NORMALLEŞME" DEMİŞTİ

Dün Rusya'da konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normale dönmesinden yana olduğunu ifade ederek, "Moskova, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi, Karabağ sorununun çözülmesi ve Ermenistan-Azerbaycan ilişkilerinin normalleşmesinden yana" demişti.

"SOYKIRIM" DİYEN AVUSTURYA'DAN BÜYÜKELÇİMİZ ÇEKİLDİ

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, "hukukun katli" olarak nitelediği Avusturya Parlamentosu'nun 1915 olaylarına ilişkin bildirisinin, büyük infial yarattığını belirterek, Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş'ün Türkiye'ye çağrılması kararını almıştı.

ERMENİ LOBİSİ İSPANYA'YA "SOYKIRIM" DEDİRTEMEDİ

İspanyol meclisindeki Katalan ve Bask milliyetçisi grupların başını çektiği küçük partilerin, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını gündeme getiren bir metni deklarasyon olarak yayınlatıp, meclis genel kurul salonunda okumak ve saygı duruşu yapılmasına ilişkin girişimi ters tepti. Söz konusu metin deklarasyon niteliğinden çıkartıldı. Metin, kısaltıldı ve 'soykırım' ifadesi düşürülerek Meclis Dışişleri Komisyonu'nun bugünkü oturumu başlamadan önce komisyon odasında okundu.

YORUMLAR 78
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    1915 de soykırım diyen Rusya tabi Ermenilerin safını tutacak ermeniyi kışķıŕtan-devlet olmaları için yardım eden rusyadir.amacıda Akdenize inmekti..ggerçi şu an Akdeniz de Suriye'de askerî üstü var..ben muhalefeti kınıyorum Türkiyeyi akp yalnizlaştırmış tarihimize bakarsak zaten dostumuz yok dost posta giyen çakarak mis devletler var etrafimizda Türk tarihini bilmeli keşke ilkokul ortaokul lise çağındaki çocukları devlet ücretsiz Çanakkale'ye götürse saygilar
    Cevapla
  • veli 8 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni vatandaşları umarım uyanık olup soykırım safsata oyununda kendilerini kullandırmazlar
    Cevapla
  • veli 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeyi dünya genelinde itibarsızlaştırmak için var gücüyle çalışanlar kendi geçmişlerinden haberi varmı bilmem ama, Türk Milleti hiç bir zaman soykırım yapmamış ve hala soy kırım yapanlar ve onlara destek verenlere mücadele ediyor.
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Büyük elçimizi ne zaman geri çekiyoruz ?
    Cevapla
  • ibrahim yıldız 8 yıl önce Şikayet Et
    suriye için ne diyor acaba. türkiye üzerinden günah çıkarıyorlar. adetleridir hani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!