Rus parlamentosundan "soykırım" bildirisi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ermenistan’daki anma törenine katıldığı sırada başkent Moskova’da “soykırım” bildirisi kabul edildi.

Rus parlamentosundan "soykırım" bildirisi
Rus parlamentosundan "soykırım" bildirisi
GİRİŞ 24.04.2015 15:35 GÜNCELLEME 24.04.2015 15:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Parlamentodaki oturuma katılan 427 milletvekilinden sadece 5 kişinin itiraz oyuyla kabul edilen bildiride şöyle dendi: “Soykırımın 100. yıldönümü vesilesiyle Rusya parlamentosu Duma, kardeş Ermenistan halkıyla Birinci Dünya savaşından etkilenen diğer halkların acılarını paylaşıyor. Tarihin bıraktığı problem ve karmaşık uluslararası ihtilafların barışçıl ve diplomatik yoldan çözülme kavuşturulması gerektiğine inanıyoruz. Biz Rusya parlamentosu üyeleri Avrasya kıtasında yaşayan halkların iyi komşuluk ve ilişkilerinde eşitlik ilkesine saygılı davranışlarıyla dünyaya örnek olabileceklerine inanıyoruz. Bunun sağlanması için Avrasya Ekonomik İşbirliği, Müşterek Savunma Anlaşması ve Şanghay İşbirliği gibi örgütler bulunuyor.”

Rusya parlamentosu Duma bildirisinde "soykırım" ifadesi kullanılmasına karşın Türkiye adının yer almamış olması dikkat çekti.

Rusya lideri Vladimir Putin ise Ermenistan'daki anma törenlerine katıldı. Putin burada yaptığı konuşmada, “Günümüzde dünyanın muhtelif bölgelerinde faşizm, Yahudi düşmanlığı ve hatta Rus düşmanlığı tekrar hortluyor. Aşırı milliyetçi unsurlar iktidarları ele geçirmek için kolları sıvamış durumda. Bu tür olguların neden tekrar devşirdiğini ve buna yol açan nedenleri ortaya çıkarmanın tam zamanı. Dünyanın herhangi bir yerinde birtakım hareketler başlatmadan sonuçlarını önceden çok iyi düşünmek gerek” dedi.

Putin’in 24 Nisan günü Erivan’da yaptığı bu konuşmayla 100’üncü yıl etkinliklerinden ziyade Libya, Suriye, Ukrayna ve son olarak Yemen’deki gelişmelere değindiği yorumu yapıldı.

YORUMLAR 1
  • BirDost 8 yıl önce Şikayet Et
    Ermenilere bir şeyler yapılmışsa bunu o zamanki Hükümet kimin eliyle yapabilir bir düşünün bakalım. Mesela doğu daki aşiretler eliyle olabilir mi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri