Afgan yönetimi ve Taliban anlaşamadı

Katar'da düzenlenen toplantıda Afgan yönetimi ve Taliban çatışmaların sonlandırılması konusunda anlaşmaya varamadı

Afgan yönetimi ve Taliban anlaşamadı
Afgan yönetimi ve Taliban anlaşamadı
GİRİŞ 05.05.2015 14:43 GÜNCELLEME 05.05.2015 14:43

Afganistan devlet yöneticileri ve Taliban mensuplarının Katar’da çatışmaları sonlandırmak için yaptıkları görüşmelerden sonuç çıkmadı. Afgan yönetimi, Taliban’ın ülkedeki ABD askeri varlığının sona erdirilmesi talebini kesin bir dille talep etti.

Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen gayrıresmi toplantıda Afganistan'daki barış sürecine destek veren ABD ve Pakistan temsilcileri de katıldı. Bir Taliban yetkilisi görüşmelere örgütün 8 kişilik bir heyetle katıldığını söyledi.

İsminin açıklanmasını istemeyen Taliban yetkilisi taleplerini yazılı halde toplantıya katılan herkese verdiklerini, Afgan hükümet yetkilileri ise kendilerine kardeşlerimiz diye hitap ederek anayasayı kabul etmelerini istediklerini bildirdi.

Taliban yetkilisine göre örgüt, mücadeleyi yabancı birliklerin ülkeyi terk edene kadar devam ettirecek. Afgan hükümeti heyeti şu anda ülkede sadece yabancı eğitim komutanların bulunduğunu ve onların da Taliban ile çatışmalar bittikten sonra kısa sürede ülkeyi terk edeceklerini ifade etti.

Taliban mensubu son olarak “Taraflar barış konusunda bir karara varamadı ancak önümüzdeki ay Birleşik Arap Emirlikleri’nde yeni bir toplantı yapılacak” dedi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi