Afganlılar Taliban'a karşı yürüdü

Bir grup Afgan, Kabil'de düzenledikleri gösteriyle Taliban'a karşı Afgan güvenlik güçlerine destek verdi

GİRİŞ 11.05.2015 12:08 GÜNCELLEME 11.05.2015 17:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kabil'in Labe Cer bölgesinde Afganistan Milli Müşareketi Partisi tarafından düzenlenen protestoda "Taliban'a ölüm", "Yaşasın Afgan güvenlik güçleri", "Taliban ile müzakereler gizli yapılmasın" gibi sloganlar atıldı.

Afganistan Mili Müşareketi Partisi Lideri Nacibullah Kabili, "Taliban'ın vahşi bir şekilde Afgan sivilleri ve askerleri öldürdüğü halde hükümetin gizli olarak Taliban ile müzakere sürecini başlattığını" iddia etti.

Kabili, "Hükümet barış müzakerelerinde Afganistan için hayatını kaybeden güvenlik mensuplarının aileleri ile görüşmeli, kendi başına bu konu ile ilgili karar vermemeli. Biz Taliban ile gizli şekilde yapılan barış görüşmelerini kabul etmiyoruz" dedi.

Gösteriye katılanlardan Gülam Abbas adlı Afgan vatandaşı ise "Taliban'ı savaşarak ortadan kaldırmalıyız çünkü onlar vahşi ve hiçbir zaman hükümetin barış teklifini kabul etmiyorlar" diye konuştu.

Afgan hükümetin Taliban ile gizli bir şekilde barış süreci yürüttüğü iddialarına rağmen Afganistan devlet başkanlığı henüz Taliban ile barış görüşmelerinin başlatılmadığını, başlarsa halkın bundan haberi olacağını duyurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Saad 8 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin köleleri...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!