Malezya'dan Suudi Arabistan yalanlaması

Malezya'nın Yemen'deki militanlara karşı Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan koalisyon güçlerine katıldığı iddiaları yalanlandı.

Malezya'dan Suudi Arabistan yalanlaması
Malezya'dan Suudi Arabistan yalanlaması
GİRİŞ 12.05.2015 11:12 GÜNCELLEME 12.05.2015 11:12

Malezya Savunma Bakanlığından adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada Malezyalı askerlerin Yemen'de mahsur kalan öğrencilerin tahliyesi için orada bulunduğunu belirtti.

Söz konusu yetkili, "Suudi Arabistan medyasındaki haberler, gerçeği yansıtmıyor. Askerlerimiz, Yemen'de hala Malezyalı öğrenciler bulunduğu için insani yardım ve tahliye amacıyla oradalar" dedi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA, pazar günü Malezya ordusuna bağlı askerlerin, Yemen'de Husi Ensarullah Hareketi ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı güçlerin ilerleyişini durdurmak amacıyla oluşturulan koalisyona destek vermek üzere Suudi Arabistan'a geldiğini duyurmuştu.

SPA, Malezya'nın koalisyon güçlerine katılan 12'nci ülke olduğunu belirtmişti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 26 Mart'ta Yemen'de Husilerin ilerleyişini durdurmak amacıyla "Kararlılık Fırtınası" adlı hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun, 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı bildirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı