'Afganistan'ın düşmanı Pakistan'ın dostu...'

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, "Afganistan'ın düşmanı Pakistan'ın dostu olamaz" dedi.

'Afganistan'ın düşmanı Pakistan'ın dostu...'
'Afganistan'ın düşmanı Pakistan'ın dostu...'
GİRİŞ 12.05.2015 17:30 GÜNCELLEME 12.05.2015 17:30

Navaz Şerif, Kabil'de Afganistan Devlet Başkanı Muhammed Eşref Gani ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, ülkesinin Afganistan'da barış, istikrar ve birlik istediğini vurgulayarak, Afganistan'da barışın sağlanması için ellerinden gelen desteği vereceklerini kaydetti.

Pakistan ve Afganistan'ın iki dost ve kardeş ülke olduğunu belirten Şerif, "Afganistan'ın düşmanı Pakistan'ın dostu olamaz, Afganistan'da barışın sağlanması için görüşmelerin Afganlar tarafından yürütülmesi gerek. Biz Afganistan'ın iç işlerinde müdahale etmiyoruz, sizin düşmanınızı da kendi düşmanımız gibi görüyoruz" dedi.

Afganistan'da son dönemlerde artan Taliban saldırılarını kınayan Şerif, militanlarla mücadele etmek için iki ülke tarafından ortak operasyonların planlanıp gerçekleştirileceğini bildirdi.

Muhammed Eşref Gani de Pakistan ve Afganistan'ın bölgesel ve uluslararası teröristlerce dayatılmış bir savaşın içinde olduğunu belirterek, bu savaşa karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi