Myanmar çözüme yanaşmıyor

Myanmar, Malezya ve diğer ülkelerin toplantı teklifini Müslümanlara yönelik baskıların gündeme gelmemesi için reddediyor

Myanmar çözüme yanaşmıyor
Myanmar çözüme yanaşmıyor
GİRİŞ 18.05.2015 08:44 GÜNCELLEME 18.05.2015 08:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Myanmar’ın baskılarından kurtulmak için başka ülkelere gitmeye çalışan Arakanlı Müslümanlar, bölge ülkelerini harekete geçirdi. Myanmar, Müslümanlara yönelik baskıların gündeme geleceğinden endişe ettiği için bölge ülkelerinin toplantı tekliflerini reddediyor.

Malezya Dışişleri Bakanı Anifah Aman, Bangladeşli mevkidaşı Abul Hasan Mahmud Ali ile görüştü. Aman, Çarşamba günü de Endonezya ve Tayland dışişleri bakanları ile buluşacak.

Malezya Başbakanı Necip Rezzak da şimdiye kadar konuyu ele almayı reddeden Myanmar’a ‘insani felaket’ olarak nitelediği mevcut sorunun çözümüne katkı sağlaması için çağrı yaptı.

Myanmar ise vatandaşlık vermediği Arakan Müslümanlarının durumunun gündeme geleceği böyle bir toplantıdan kaçınıyor.

Geçtiğimiz hafta 3 bin göçmen, Malezya, Tayland ve Endonezya kıyılarına ulaşmıştı. Ancak bundan çok daha fazla sayıda insanın Endonezya ile Malezya ve Tayland arasındaki Malakka Boğazı’ndaki gemilerde kaldığından endişe ediliyor.

YORUMLAR 4
  • veli 8 yıl önce Şikayet Et
    devletim savaş gemilerini yolla.yardım yolla,ALLAH sizi yesin içsin diye o makamlara getirmedi.
    Cevapla
  • songl55 8 yıl önce Şikayet Et
    Büyük TÜRKİYE Ne olur el uzat bu müslümanlara
    Cevapla
  • bir vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Suriyelilere yardım ediyoruz yarısının ne olduğu belli değil. Bu insanlara neden yardım etmiyoruz hem müslümanlar hem zulüm görüyorlar?
    Cevapla
  • hakankarci 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz 2 milyon suriyeliye sahip çıkan bir ülke olarak 3bin insana sahip çıkamayacakmıyız. en azından malezya yada endonezyada bir kamp kurdurulsa ve oraya yardımlar gönderilse, millet olarak Allah ın rızasını almak lazım diye düşünüyorum. Osmanlının torunları olarak Ecdadın da ruhunu okşamak lazım gelir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi