Paralel'in o ülkedeki okulları kapatılıyor

Tacikistan Eğitim ve Bilim Bakanı Said, Gülen hareketine ait okulların devlet lisesi olacağını ve isimlerinin değiştireleceğini söyledi.

Paralel'in o ülkedeki okulları kapatılıyor
Paralel'in o ülkedeki okulları kapatılıyor
GİRİŞ 21.05.2015 16:21 GÜNCELLEME 21.05.2015 17:20
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Nuriddin Said, lisansları daha önce incelemeye alınan Gülen hareketine bağlı okullarla ilgili basına yaptığı açıklamada, bu konudaki gerekli yasal belgelerin hazırlandığını bildirdi.

Alınan kararların gelecek eğitim öğretim döneminde uygulanacağını aktaran Said, "Liseler, devlet lisesi olacak ve isimleri değiştirilecek" ifadelerini kullandı.

-"Müfredat değiştirilecek"

Eğitim ve Bilim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlkokul Eğitim Daire Başkanı Abdulcabbar Aliyev de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yeni eğitim döneminde Şelale Eğitim Kurumları'na ait liselerdeki eğitim tarzının ve müfredatının değiştirileceğini açıkladı.

Aliyev, "paralel yapı"ya ait okulların resmi kurucusu olan Şelale Eğitim Kurumları'nın da bu statüsünü kaybedeceğini vurguladı.

Türkiye'deki "paralen yapı", Tacikistan'da ilk okulu 1992'de açtı. Son 10 yılda bu okulların amaçlarına ilişkin tartışmalar ve kapatılmasına ilişkin talepler zaman zaman gündeme geldi. Şelale Eğitim Kurumları çatısı altında olan ve Tacik-Türk Lisesi ismini taşıyan okulların 6'sı başkent Duşanbe'de, 4'dü ise diğer şehirlerde faaliyet gösteriyor.

Okulların sahibi olan Şelale şirketi, Tacikistan şirketi olarak faaliyetini sürdürüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • bu okullarda 8 yıl önce Şikayet Et
    bu okullarda zamanın güzel şeyler oldu evet ama işin aslı bu değilmiş daha öncede kısmen görüyordum, eskiden türkiyeden toplanan paralarla bu okullar açıldı ama ne yazık ki bu kullarda oradaki fakir çocuklar okumadı oranın zengin ve politikacıların cocukları bu okullardan cıktı meğer amaçları buymuş
    Cevapla
  • abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    cemaatin en fazla yerli adam yetiştirdiği ülke tacikistandır..Tacikler şiadır fakat bu okulda bizim tabirle haşhaşi(gerçekte hanefi mezhebine göre sünnileştirdikleri) tacik öğretmenler çokca var! yani zaten hedefleri türkçe öğretmek değil sünni islamı doğru şekilde yaymak oyüzden başında Türk ibaresi olmayan 10larca okulu zaten mevcut...öğretmenleri tacik ve şakird dolayısıyla bu ülke en güçlü oldukları ülkelerden!
    Cevapla
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Kapatmiyorlar ki! Kadroları da değişmiyor. Bunun neresi başarı?
    Cevapla
  • bkadir 8 yıl önce Şikayet Et
    orada ki halk bu okulları benimsediği için kapatmaz. O okulların verdiği eğitimi ahlakı fedakarlığı hiç bir yerde göremez siniz.Dilini öğrendiğiniz ülkenin kültüründe öğrenirsiniz. Buna kapama değil , sahiplenme denir.
    Cevapla
  • karagöz 8 yıl önce Şikayet Et
    OOOO...Çok güzel bir uygulama...hainlerinizi beslemeyin...kovun ülkenizden...sizinde başınıza bela olmasınlar...bunların...İslamla...İslamiyetle ve Müslümanlıkla alakaları yok...tabandakileri tenzi ediyorum...yukarıdakilerin hemen hemen hepsi vatan haini...bir çoğuda bizim güzel ülkemizde hapishanede...bir çoğu hain de yurt dışına kaçtı...nereye kadar kaçacaklar...bu dünyanın birde öbür dünyası var...aslında çok daha yazmak içimi boşaltmak istiyorum...fakat vaktim yok...saygılar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"