Bin Ladin'den eşine 'sevgi dolu' mektup

2011 yılında öldürülen Usame Bin Ladin'in ele geçirilen mektuplarında eşine yazdığı 'sevgi dolu' sözler dikkat çekti.

Bin Ladin'den eşine 'sevgi dolu' mektup
Bin Ladin'den eşine 'sevgi dolu' mektup
GİRİŞ 22.05.2015 11:35 GÜNCELLEME 22.05.2015 13:49
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

ABD, El Kaide'nin 2011 yılında öldürülen lideri Usame bin Ladin'in Pakistan'daki baskın sırasında evinde ele geçirilen bazı belgelerini yayınladı. El Kaide lideri bin Ladin'in rafında duran kitapların listesi yayınlanan belgeler arasında. Dört eşi ve 20 çocuğu olan Usame bin Ladin'in ailesiyle yazışmalarında oğlu Hamza'yı El Kaide'nin başına geçirmeyi planladığı anlaşılıyor. Yazışmaları inceleyen uzmanlara göre Bin Ladin özellik bir eşi için "sevgi dolu" ifadeler kullanıyor. Eşine mektup yazan Bin Ladin, "Cennette seçeceğin erkeğin ben olmasını çok isterim."

''SENİN ÜZERİNE EVLENMEYECEĞİM''

El Kaide lideri Usame bin Ladin "göz bebeğim", "kalbimi sevgiyle, mutlu anılarla doldurdun" diye hitap ettiği son eşi Emel el Sabah'a yönelik mektubunda, "Senin üzerine evlenmeyeceğim, senin gibi bir kadın bulamam" diyor.

''CENNETTE SEÇECEĞİN ERKEK OLMAK İSTERİM''

Cennette eşiyle birlikte olmak istediğini vurgulayan Usame bin Ladin mektupta şu cümlelere yer veriyor:  ''Dünyada sahip olduğum en değerli şeysin. Ben öldükten sonra evlenmek istersen itiraz etmem. İki erkekle evlenen kadınlar Mahşer günü tek eş seçebilir. Cennette seçeceğin erkeğin ben olmasını çok isterim” diyor.

Geçtiğimiz günlerde ünlü gazeteci Seymour Hersh'in El Kaide lideri Usama Bin Ladin'in öldürüldüğü operasyona ilişkin ABD yönetiminin yalan söylediği açıklamasının ardından yayınlanan dokümanların arasında Ladin'in özel yaşamına dair belgelerin yanı sıra çok sayıda mektup, örgütle yazışmaları, teknik talimatlar, örgüte katılmak isteyenlerden doldurması istenilen formlar gibi 100'ü aşkın yazılı ve görsel materyal bulunuyor.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü tarafından yayınlanan belgelerde Ladin'in ABD'ye saldırı düzenleme konusunda kararlı olduğunu iddia ediliyor. Ladin'in ayrıca ABD hükümetinin kamuya açık dokümanlarını sakladığını, ünlü dil bilimci Noam Chomsky'nin aralarında bulunduğu bazı Amerikalı yazarların kitaplarını ve düşünce kuruluşlarının raporlarını sanal ortamda okuduğunu ortaya koyuyor.

YORUMLAR 17
  • muharrem yağlı 8 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar bin ladine sempati duyulmasını sağlayacak bir kaç belgeyi abd boşunamı yayınlıyor art niyeti iyi okuyun. Nefreti oluşturacak bir prvakativ bir durum. Bence bin ladine sempati besleyenler varsa eminim ki günah işliyor. müslüman yada gayri müslüm masum insanları öldürmüş biri ve büyük ihtimal abdnin arkasında olduğu biri sizce sempati duymak için çok günah işlememiş mi? Bu adam sayesinde ırak ve afkanistanda kaç kişi öldü haberiniz varmı?
    Cevapla
  • OĞUZHAN 8 yıl önce Şikayet Et
    islamın en büyük şehidlerindendir , neden o kadar zenginliği bırakıp dağlarda mücadale etti
    Cevapla
  • naim süleymanoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Düşmanlarımın düşmanı elbette benim dostumdur.
    Cevapla
  • Ergün 8 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu adam 25 sene boyunca liderleriydi ama hiç israile bomba attığını duyan varmı? ee o zaman neymiş siyonistle işbirliği icindeymiş derim.İtirazı olan
    Cevapla
  • muhammed emin 8 yıl önce Şikayet Et
    bırak dirisini, ölüsünün yanında bile durmaya cesaret edemeyeceğin birisinin arkasında konuşmak senin gibi cesurların işi olsa gerek....
    Cevapla
  • müslüman 8 yıl önce Şikayet Et
    ne gereksiz sözler. eğer senin dediğin doğruysa hesabını Allah a verir.(senin bir kazancın olmaz) eğer değilde Allah yolunda şehitse sen bir iftiracısın.(sen git iftiracılığın hükmünü fıkıh kitaplarında ara)
    Cevapla
  • malik 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin amerika kahrolsun..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama