Felaket sürüyor! Ölü sayısı bini aştı

Hindistan'da mayıs başından bu yana etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle ölenlerin sayısı bin 118'e yükseldi.

Felaket sürüyor! Ölü sayısı bini aştı
Felaket sürüyor! Ölü sayısı bini aştı
GİRİŞ 27.05.2015 12:25 GÜNCELLEME 27.05.2015 12:25

BBC'nin haberine göre, 50 dereceyi bulan hava sıcaklığı, özellikle ülkenin güneyindeki Telangana ve Andhra Pradeş eyaletlerinde günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Aşırı sıcaklardan en çok etkilenen Andhra Pradeş eyaletinde 852, Telangana eyaletinde de 266 kişi sıcak çarpması nedeniyle yaşamını yitirdi.

Ölenlerin büyük bir kısmını inşaat işçileri, yaşlılar ve evsizler oluşturuyor.

Yetkililer, özellikle yaşlı, hamile, çocuk ve kronik hastalığı olanlara 10.00 ve 16.00 saatleri arasında zorunlu kalmadıkça dışarı çıkmamaları ve bol sıvı tüketmeleri uyarısında bulundu.

Hava sıcaklığının, gelecek haftadan itibaren düşmeye başlaması bekleniyor.

Hindistan'da her yıl mart ve haziran ayları arasında etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle çok sayıda kişi yaşamını yitiriyor. Ölüm oranı, en sıcak ve kurak ay olan mayısta artıyor. Hava sıcaklığı, haziran sonuna doğru başlayan muson yağmurlarıyla azalıyor.

Sıcak çarpması, ortam sıcaklığının yüksek seviyelere ulaşması ve uzun süre doğrudan güneş ışınlarına maruz kalınması sonucu görülüyor. Vücut sıcaklığının çevresel etkenler nedeniyle 41 dereceyi aşması, dokuların hasar görmesine, metabolik tepkilerin sekteye uğramasına yol açıyor. Sıcak çarpması, kişinin bilincini yitirmesine, tedavi edilmemesi durumunda da ölüme ya da kalıcı sorunlara neden oluyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı