Pakistan'da çatışma: 9 ölü

Pakistan'da güvenlik güçleri ile çatışmaya giren 9 Beluç ayrılıkçı öldürüldü.

Pakistan'da çatışma: 9 ölü
Pakistan'da çatışma: 9 ölü
GİRİŞ 02.06.2015 01:55 GÜNCELLEME 02.06.2015 01:55

Edinilen bilgiye göre, ülkenin güneybatısındaki Belucistan eyaletinin Kallat bölgesinde güvenlik güçleri, yakın zamanda Mastung bölgesinde yol keserek otobüslerden indirdikleri 19 kişiyi öldüren ayrılıkçıları yakalamak için Kalat ve Pangjor bölgelerinde operasyon başlattı. 

Kalat bölgesinde güvenlik güçleri ile karşılaşan Beluç ayrılıkçıların çatışmaya girmesi sonucu ilk belirlemelere göre 9 militan öldürüldü. Sınır Polisi Sözcüsü Han Vasey, gazetecilere yaptığı açıklamada, öldürülen militanlar arasında Mastung saldırısını gerçekleştiren grubun da olduğunu söyledi. 

Belucistan eyaletinde 29 Mayıs'ta Ketta'dan Karaçi kentine giden iki otobüs eyalet sınırlarındaki Mastung bölgesinde ayrılıkçılar tarafından durdurulmuş ve birçok yolcu otobüslerden indirilerek kaçırılmıştı. Daha sonra güvenlik güçleri 19 kişinin cansız bedenine ulaşmıştı.

Pakistan'ın Belucistan eyaletindeki ayrılıkçılar, onlarca yıldır eyaletin ülkeden ayrılarak bağımsızlığını kazanması gerekçesi ile silahlı eylemler düzenliyor. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!
Karagümrük - Fenerbahçe maçının Portekizli VAR'ı tam not aldı!