Taliban Afgan kadın vekillerle görüştü

Taliban temsilcileri, Afgan kadın milletvekileri ve aktivistlerden oluşan bir heyetle Norveç’in başkenti Oslo’da görüştü.

Taliban Afgan kadın vekillerle görüştü
Taliban Afgan kadın vekillerle görüştü
GİRİŞ 06.06.2015 09:11 GÜNCELLEME 06.06.2015 09:11

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen Afgan yetkililer Associated Press haber ajansına, Oslo’da 3 ve 4 Haziran'da yapılan görüşmelerin Norveç'in Afganistan'da barışın sağlanması girişiminin bir parçası olduğunu söyledi.

Yetkililer, görüşmelere katılan Afgan milletvekillerinin parlamentodan "bağımsız temsilciler" sıfatıyla bulunduğunu, Afgan hükümetini temsil etmediklerini kaydetti.

Oslo'da Taliban'la görüşen 5 kadın milletvekili ve 4 insan hakları savunucusundan 3'ünün, örgütle müzakere sürecini yürüten Yüksek Barış Konseyi üyesi olduğu bildirildi.

Toplantıyla ilgili olarak Taliban tarafından basına dağıtılan açıklamada, görüşmenin resmi bir barış görüşmesi olmadığı belirtilerek, "Afgan hükümeti politikalarını belirlerken Taliban'a da kulak vermeli. İki tarafta İslami bir sisteme hazır olmalı ve bunu istemeyen kişilerin Afganistan'da rolü yoktur" denildi.

Katar'ın başkenti Doha'da mayıs ayı başında "Afganistan'da Ulusal Diyalog Toplantısı" adlı iki günlük konferans düzenlenmişti. Konferansa Afgan hükümetini temsilen 20 kişilik bir heyet, Taliban'ın 8 kişilik heyeti, Afgan milletvekilleri, sivil toplum aktivistleri ve Afgan hükümetine karşı silahlı mücadeleyi devam ettiren Hizbi İslami Partisi'nin 2 temsilcisi de katılmıştı. Ancak Afgan hükümeti, Katar'a giden ve aralarında Afganistan Barış Konseyi üyelerinin de bulunduğu heyetin kendilerini temsil etmediğini açıklamıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor