Taliban'dan DAEŞ'e mektup

Taliban örgütü, terör örgütü DAEŞ'in lideri Bağdadi'ye mektup yazdı.

Taliban'dan DAEŞ'e mektup
Taliban'dan DAEŞ'e mektup
GİRİŞ 16.06.2015 12:54 GÜNCELLEME 17.06.2015 10:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Afganistan'daki Taliban örgütü, DAEŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi'ye mektup yazdı ve özellikle Irak ile Suriye'de etkin olan örgütün Afganistan'da yeni oluşum içinde olmamasını istedi.

Taliban'ın Yönetici Şura Vekil Başkanı Ahter Mohammad Mensur tarafından Bağdadi'ye yazılan açık mektupta, Afganistan'da yeni cihat yanlısı grupların kurulmaması talep edildi.

Taliban'ın diğer mektuplarına göre daha yumuşak dille yazılan Bağdadi'yi "sayın" şeklinde hitap eden mektupta, "Afganistan'da yeni gruplar kurulmasına çalışıldığı, bu grupların kurulmasının İslam, Müslümanlar ve DAEŞ'in zararında olduğu, bu tür yeni grupların kurulmasının İslam'a da aykırı olduğu" belirtildi.

Bin 500 İslam aliminin Taliban örgütüne destek verdiği iddia edilen mektupta, "Biz dini bağlarımızdan dolayı sizin iyiliğinizi istiyoruz ve iç işlerinize karışmak istemiyoruz. Sizden de ayni şeyi bekliyoruz. Afganistan'da yeni grupların kurulması Taliban'ın bölünmesine sebep olacak" ifadesi yer aldı.

Taliban'ın Afganistan'daki cihat yanlısı faaliyetlere sadece kendi bayrağı altında izin vereceği vurgulanan dört sayfalık mektupta, "Afganistan'da size bağlı kişiler tarafından Taliban'a sorun yaratılıyorsa bu konu dünyadaki tüm Müslümanların size kızmasına neden olacak ve Taliban da mecburen sizin faaliyetlerinize tepki gösterecek" denildi.

Son aylarda Afganistan'ın değişik bölgelerinde DAEŞ'in kamplar kurduğu ve yeni militanlar bulmaya çalıştığı belirtiliyordu. Zaman zaman Taliban ile DAEŞ arasında çıkan çatışmalarda iki taraftan onlarca militanın öldüğü açıklanmıştı.

Afgan hükümeti de ülkedeki DAEŞ varlığını teyit etmiş, örgütün ülke için yeni bir tehdit olduğunu, bu konuda çok endişe duyduklarını ve DAEŞ ile mücadele için hükümetin özel planları bulunduğunu bildirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Ya gidin 8 yıl önce Şikayet Et
    İsrail'e saldırsanıza
    Cevapla
  • Deutsches Kaiserreich 8 yıl önce Şikayet Et
    DAES ISID ISRAILIN DIR ORAYA YAZSAYDIN MÜSLÜMAN ÖRGÜT DEGILDIR ONLAr
    Cevapla
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı